United Vansen betaalt niet: ADO legt beslag op aandelen

29 april 2021, 14:45   Bijgewerkt: 29 april 2021, 15:01

ADO Den Haag heeft beslag laten leggen op de aandelen van United Vansen. De rechtbank in Den Haag bepaalde maandag dat de Chinese grootaandeelhouder een bedrag van twee miljoen euro moest betalen aan de hekkensluiter van de Eredivisie, maar de club heeft vooralsnog niets ontvangen.

Omdat United Vansen niet met het beloofde geld over de brug is gekomen, gaat ADO over tot actie. Omroep West schrijft dat er een blokkade komt op de aandelen van de Chinese grootaandeelhouder. De aandelen kunnen nog wel worden verkocht, maar daarvoor dient eerst 2,1 miljoen euro betaald te worden.

Het beslag laten leggen op de aandelen van United Vansen is geen oplossing voor de acute problemen van ADO Den Haag. De club uit de residentiestad heeft snel geld nodig om de grote financiële zorgen te verlichten. Bronnen rond de club laten aan bovengenoemd medium weten dat de gemeente Den Haag in elk geval geen reddingsboei zal gooien.

De Telegraaf schreef eerder al dat de salarissen van mei en juni niet kunnen worden betaald omdat het geld op is. De club kan nog maar weinig kanten op, waardoor het aanvragen van uitstel van betaling een steeds reëlere oplossing wordt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen