Til staat na teleurstellend jaar voor geruisloos vertrek bij Freiburg

29 april 2021, 14:43

Guus Til lijkt bezig aan zijn laatste weken in dienst van SC Freiburg. De Duitse club heeft de optie om de 23-jarige middenvelder een extra seizoen te huren van Spartak Moskou, maar ziet geen reden om de samenwerking te verlengen. Til is in Freiburg namelijk op een zijspoor beland en werd de laatste duels zelfs buiten de wedstrijdselectie gehouden.

Sinds zijn vertrek bij AZ zit de carrière van Til in het slop. De aanvallende middenvelder maakte twee jaar geleden voor achttien miljoen euro de overstap naar Spartak Moskou, waar hij de hoge verwachtingen niet waar wist te maken. Afgelopen zomer vertrok hij uit de Russische hoofdstad in de hoop bij Freiburg meer aan spelen toe te komen, maar het Duitse avontuur heeft niet gebracht wat Til had gehoopt.

Bij de huidige nummer negen van de Bundesliga is Til namelijk, mede door blessureleed, nauwelijks aan spelen toegekomen. De enkelvoudig Oranje-international mocht slechts zes keer opdraven in de Duitse competitie, waarvan eenmaal als basisspeler. "Het is voor Guus natuurlijk een lastige situatie", zegt technisch directeur Jochen Saier tegenover Kicker.

Til speelde dit seizoen zelfs enkele wedstrijden in het beloftenteam van Freiburg. "Hij moet aan spelen toekomen en dat was bij ons om verschillende redenen moeilijk", aldus Saier, die lijkt aan te sturen op een zomers vertrek van Til. "Je moet doen wat logisch is."

Lees ook'Til in beeld als versterking voor middenveld Feyenoord'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen