FC Groningen reageert teleurgesteld: "Het doet enorm veel pijn"

29 april 2021, 13:27

FC Groningen heeft zeer teleurgesteld gereageerd op het besluit van het kabinet om komend weekend geen publiek toe te laten bij de wedstrijden in de Eredivisie. De Groningers speelden dit seizoen nog maar één thuisduel met supporters en hoopten zondag tegen Sparta Rotterdam voor het eerst sinds 13 september weer publiek in het Hitachi Capital Mobility Stadion te kunnen verwelkomen.

Dat de pilotfase niet wordt verlengd, valt rauw op het dak bij algemeen directeur Wouter Gudde. "Wij zijn er klaar voor om op een veilige manier toeschouwers te ontvangen. Dat hebben we aan het begin van dit seizoen als branche betaald voetbal al laten zien bij de organisatie van meer dan honderd wedstrijden met publiek en ook afgelopen weekend is dit opnieuw aangetoond. Het doet enorm veel pijn dat wij onze supporters en sponsors niet mogen ontvangen komende zondag", reageert hij via het clubkanaal.

"We steken er veel tijd en energie in om alles goed en veilig te organiseren en in goede banen te leiden. Onze supporters en sponsors staan te trappelen om de ploeg weer eens live aan het werk te kunnen zien in ons stadion. Dan is het een hard gelag als anders wordt besloten", vervolgt de directeur, die zich realiseert dat het Groningen dit seizoen niet meezit. "Aan het begin van dit seizoen hadden wij maar één thuiswedstrijd op het programma staan, waarna vlak voor het thuisduel met Ajax er een streep ging door het stadionbezoek en afgelopen weekend hadden we uitgerekend weer een uitduel op de agenda. Dat is ongelukkig en daaraan is weinig te doen, maar dat maakt het wel extra zuur. Onze supporters en sponsors snakken naar een stadionbezoek en wij willen ze maar al te graag ontvangen."

Gudde geeft aan dat het lastig is om het kabinetsbesluit te accepteren, maar daar het wel wordt gerespecteerd. "In onze ogen is het mogelijk toeschouwers toe te laten met een negatieve coronatest, op anderhalve meter onderlinge afstand en het dragen van mondkapjes. Maar zo heeft iedere branche argumenten om evenementen veilig en verantwoord te kunnen organiseren. Daarin verschillen wij niet van een horecaondernemer, die zijn restaurant wil openen of zijn terras. We hebben daarin allemaal onze eigen rol en verantwoordelijkheid. De overheid moet beslissingen nemen, zoals nu voor wat betreft het stadionbezoek. Vanuit ons perspectief zou dit ook anders kunnen, maar wij dragen niet de verantwoordelijkheid voor de gevolgen van de beslissing die de overheid neemt."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen