Algemeen Dagblad: Ajax volgde Cillessen en Maignan intensief

Algemeen Dagblad: Ajax volgde Cillessen en Maignan intensief

29 april 2021 – Ajax maakte vorige week bekend dat Remko Pasveer deze zomer transfervrij overkomt van Vitesse. De 37-jarige doelman gaat voor twee jaar aan de slag in de Johan Cruijff ArenA. Pasveer was zeker niet de enige doelman die in beeld was bij de Amsterdamse club. Volgens het Algemeen Dagblad werden ook Joël Drommel, Jasper Cillessen en Mike Maignan intensief gevolgd.

Drommel werd de afgelopen maanden meerdere malen in verband gebracht met een overgang naar Ajax, maar koos er twee weken geleden voor om zijn loopbaan te vervolgen bij PSV. De in 2016 naar FC Barcelona vertrokken Cillessen was eveneens bij de Amsterdammers in beeld als opvolger van André Onana. Waarom Ajax de interesse in de keeper van Valenciaa niet concretiseerde, wordt niet gemeld. Dat geldt ook voor de interesse in Maignan, de eerste doelman van Lille.

In Amsterdam moet Pasveer de concurrentie aangaan met de één jaar oudere Maarten Stekelenburg. Bovengenoemde krant schrijft dat Pasveer voor Stekelenburg 'absoluut een geduchte concurrent' is. Mocht de eerste doelman van Ajax de huidige lijn doortrekken, dan zal er echter weinig reden zijn om hem onder de lat te vervangen. Kjell Scherpen heeft laten zien 'nog geen capabele stand-in voor Stekelenburg' te zijn.

De kans is groot dat Ajax deze zomer Onana gaat verkopen. De doelman uit Kameroen zit een schorsing voor dopinggebruik uit en is pas in februari volgend jaar weer inzetbaar. De club en speler waren in gesprek over een verlenging van het contract, maar de onderhandelingen zijn gestaakt. Erik ten Hag sprak onlangs nog de hoop uit op een langer verblijf van Onana.

gerelateerd