Bakker basisspeler bij PSG in halve finale tegen Man City

28 april 2021, 19:53   Bijgewerkt: 28 april 2021, 20:11

Mitchel Bakker gaat zich opmaken voor zijn grootste wedstrijd als voetballer. De Nederlandse linksback is door Mauricio Pochettino in het basisteam van Paris Saint-Germain voor de eerste ontmoeting met Manchester City opgenomen. Beide teams treffen elkaar om 21.00 uur in de halve finale van de Champions League.

Bakker kreeg van de vorige trainer Thomas Tuchel veel vertrouwen, maar had het onder Pochettino aanvankelijk moeilijker. Dat was ook de reden dat hij eigenlijk op zoek wil naar een nieuwe club in de zomer. Of de twintigjarige speler uit Purmerend er nu nog zo over denkt, is de vraag. Pochettino geeft hem namelijk de kans tegen Manchester City en laat onder meer Abdou Diallo en Colin Dagba op de bank beginnen. Laatstgenoemde kreeg meestal de voorkeur van de trainer, maar moet nu dus zijn meerdere erkennen in Bakker.

Tijdens de vorige halve finale tegen Bayern München kwam Bakker nog als invaller in het veld en had hij het moeilijk, maar vanavond mag hij het dus vanaf het eerste fluitsignaal laten zien in Parijs. Zijn belangrijkste taak wordt het afstoppen van Riyad Mahrez, die bij Man City op de rechterflank start.

Verder zijn alle grote kanonnen er woensdagavond in principe bij in Parijs. Bij PSG is Kylian Mbappé op tijd fit geraakt en dus begint hij in de basis, wat uiteraard ook geldt voor Neymar. Ook captain Marquinhos is fit en heeft een basisplek. Bij Manchester City is steunpilaar Kevin De Bruyne ook weer helemaal fit. Dit weekend veroverde hij met zijn ploeg de League Cup, maar de wedstrijd daarvoor miste hij wegens een blessure. Pep Guardiola kiest er overigens voor om zonder echte spits van start te gaan. Op papier is Phil Foden de meest vooruitgeschoven pion bij de Engelsen.

Opstellingen

PSG: Navas; Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Bakker; Gueye, Paredes, Verratti; Di María, Neymar, Mbappé.

Man City: Ederson; Walker, Stones, Dias, Cancelo; Rodri, Gündogan, De Bruyne; Mahrez, Bernardo, Foden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen