Koeman over Messi-gerucht: "Ik weet niet of het waar is"

28 april 2021, 14:02

Ronald Koeman zit met FC Barcelona volop in de Spaanse titelstrijd, toch ging het in de persconferentie voorafgaand aan het duel met Granada donderdagavond vooral over de geruchten van de laatste dagen. De Nederlander wilde er niet te veel over kwijt. "Ik hoop vooral dat Lionel bij ons blijft", zei Koeman daarover.

Woensdag kwam naar buiten dat Paris Saint-Germain Messi een eerste voorstel gedaan zou hebben. "Ik weet niet of het waar is. Wat mij betreft sluit Leo zijn loopbaan hier af, omdat hij hier al zijn hele leven speelt. Maar uiteindelijk is het een beslissing die hij moet nemen", verduidelijkte Koeman, die niet wenste in te gaan om geruchten over inkomende aanvallers.

"Neymar speelt nu niet bij FC Barcelona", liet Koeman zich niet uit over de wensen op de transfermarkt. Dat er een aanvaller bij moet komen, lijkt wel duidelijk. "Als coach probeer ik altijd het team te verbeteren, maar het hangt af van de economische situatie van de club. We kunnen alleen op zoek naar het noodzakelijke. Een spits? Ook zonder Ansu Fati hebben we dit seizoen al 76 doelpunten gemaakt", verweerde de oefenmeester zich. Ook Memphis Depay wordt de laatste maanden volop gelinkt aan de Catalanen.

Spaanse Titelstrijd

Los van de transfergeruchten werd Koeman ook gevraagd naar de goede vorm waarin FC Barcelona verkeert. "We hebben een indrukwekkende reeks met vijftien zeges in de laatste zeventien wedstrijden. Dat hadden we nodig om in de titelstrijd te komen", wist Koeman. "Het team heeft de touwtjes in handen genomen en het is beter gegaan. Het team heeft meer vertrouwen en de effectiviteit is toegenomen."

Lees ookDe knappe 'comebacks' van Koemans' Barça dit seizoen

De pers roemt vooral de mentale kracht van de Catalanen. "Ik weet niet of Barça mentaal de sterkste ploeg is. Maar we zijn wel sterk, ja. We hebben moeilijke tijden doorgemaakt, we zijn teruggekomen tijdens belangrijke wedstrijden, ook in de beker." Koeman maakt derhalve nog altijd kans op de dubbel. "Het team dat alle laatste wedstrijden in La Liga wint, wordt kampioen van de vier, Sevilla, Real Madrid, Atlético en Barcelona."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen