'Paris Saint-Germain doet Messi eerste officiële contractvoorstel'

28 april 2021, 12:23   Bijgewerkt: 28 april 2021, 12:28

Paris Saint-Germain heeft een eerste officiële poging gewaagd bij Lionel Messi. De Argentijnse aanvoerder van FC Barcelona beschikt over een aflopend contract in Camp Nou en de topclub van Frankrijk hoopt hem binnen te loodsen na dit seizoen. Hoewel hij pas in de zomer een besluit zou nemen, heeft PSG de eerste serieuze stap gezet.

Dat vertelde de doorgaans goed geïnformeerde Braziliaanse journalist Marcelo Bechler, die werkt bij TNT Sports in Brazilië. Eerder was hij een van de bronnen die de transfer van Neymar naar FC Barcelona als een van de eerste meldde. PSG zou volgens hem Messi een tweejarig contract hebben voorgeschoteld, mar de optie voor nog een derde seizoen. Daarmee gooit de club roet in het eten van de Catalenen, die ook bezig zijn om het contract te verlengen.

Volgens Bechler is het voorstel dat PSG aan Messi deed 'beter dan elke andere club in Europa kan betalen'. FC Barcelona deed hem juist een aanbod met een lager basissalaris dan hij momenteel ontvangt, al zou dat gedurende de drie jaar dat hij kan bijtekenen, nog wel worden gecompenseerd. Ook zou hij na zijn loopbaan nog iets kunnen betekenen voor de club.

Lees ook'Agüero rond met Barça

Messi speelt al zijn hele leven in Catalonië, maar na een moeilijk eerste half jaar onder Ronald Koeman leek hij hard op weg naar de uitgang, nadat dat afgelopen zomer niet lukte. Inmiddels voelt de Argentijn zich een stuk beter en floreert hij weer met FC Barcelona: toch is het dus niet gezegd dat hij ook in de komende zomer blijft. Het Catalaanse SPORT schreef woensdag nog dat voorzitter Joan Laporta Neymar naar Barcelona wil halen, om Messi tevreden te stellen. Mogelijk spelen zij volgend jaar inderdaad samen, maar dan wel in Parijs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen