'Binnen- en buitenlandse interesse in Fortuna-uitblinker Flemming'

28 april 2021, 11:43

Fortuna Sittard-sterkhouder Zian Flemming (22) heeft zichzelf in de kijker gespeeld van clubs uit binnen- en buitenland. De aanvaller annex middenvelder kwam afgelopen zomer over van PEC Zwolle en toonde zich in de 31 officiële wedstrijden dit seizoen met twaalf goals en zes assist een uitstekende kracht: die prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven.

Dus is de interesse van clubs niet verwonderlijk. Volgens Veronica Inside wordt Flemming concreet gevolgd door twee clubs uit het Championship, het tweede niveau van Engeland, en zijn er meerdere clubs uit 'zowel binnen- als buitenland' die naar de situatie van Flemming hebben geïnformeerd. Omdat zijn verbintenis nog doorloopt tot en met 2024, heeft Fortuna Sittard wel een sterke onderhandelingspositie.

In 2018 haalde PEC Zwolle de multi-inzetbare voetballer op bij Ajax, waar hij werd gezien als groot talent, maar de concurrentie simpelweg te groot was voor een doorbraak. Met zes goals in 32 duels kwam het ook in Overijssel niet tot een doorbraak, maar vorig seizoen bij NEC toonde Flemming met dertien goals en drie assists in 25 wedstrijden al aan een aardig neusje voor het doel te hebben.

Die is hij bij Fortuna Sittard duidelijk niet verloren, want bij de Limburgers is hij dit seizoen clubtopscorer boven bijvoorbeeld diepe spits Sebastian Polter. Wat voor prijskaartje er aan Flemming hangt voor geïnteresseerde clubs, is vooralsnog onduidelijk. Een van de duurste spelers van Fortuna Sittard ooit is Perr Schuurs, die in 2017 voor twee miljoen naar Ajax vertrok. Alleen Mark van Bommel (naar PSV) leverde de Limburgers ooit meer geld op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen