Botteghin laat Feyenoord en Nederland achter zich in de zomer

28 april 2021, 11:19

Eric Botteghin (33) vertrekt na dit seizoen niet alleen bij Feyenoord, maar trekt ook de deur in Nederland achter zich dicht. De ervaren verdediger leek afgelopen zomer al op weg naar de uitgang in De Kuip, maar tekende toen alsnog bij. Ditmaal komt er wel definitief een vertrek uit de Eredivisie. "Na dit seizoen verlaat ik Feyenoord, laat ik Nederland achter me en geen idee wat de toekomst brengt."

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International over zijn eigen toekomst. "Ik ben er niet bang voor. Ik vertrouw erop dat alles goed komt en wij onze weg wel zullen vinden, waar die ook mag zijn", aldus Botteghin, die zelf wel wat suggesties heeft over waar hij nog zou willen spelen. "Een terugkeer naar Brazilië lijkt me wel wat. Ik ben nu 33 jaar en heb nog nooit in mijn geboorteland op het hoogste niveau gespeeld."

Botteghin is van plan 'nog enkele jaren' te voetballen en hoopt dat op een goed niveau te doen. Maar dus niet meer in Nederland, dat hij na jaren bij eerder PEC Zwolle, NAC Breda en FC Groningen wel gaat missen. "Het land, de cultuur en ook de mensen. Mijn kinderen zijn in Rotterdam geboren, dat maakt dat de band met deze stad er één is voor altijd en verder hebben we hier heel veel vrienden gemaakt en een breed sociaal leven opgebouwd. Dát nu moeten achterlaten, is moeilijk, al is het ook weer een nieuw begin." Het liefst zou hij afsluiten met het behalen van Europees voetbal met Feyenoord.

Aanvoerdersband

Verder ging Bottehgin ook nog in op het vertrek in 2019 van Jaap Stam, de man die hem aanvoerder maakte. "Hij is echt een goede trainer, het zat gewoon niet mee", vindt Botteghin het nog steeds jammer dat Stam is mislukt bij Feyenoord. "Dat Dick Advocaat dat later terugdraaide en Steven Berghuis aanvoerder maakte, vond ik jammer. Maar geen probleem. Iedere coach heeft het recht zijn eigen captain te kiezen. En ook zonder band kun je je verantwoordelijkheid pakken en leiding nemen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen