Berghuis niet naar EK vanwege zijn rode kaarten? "Wát een onzin"

28 april 2021, 07:39

Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis (29) ging afgelopen weekend opnieuw in de fout. De aanvaller schopte Vitessenaar Maximilian Wittek uit frustratie neer en ging vervolgens terecht met een directe rode kaart naar de kant. Ondanks dat het niet zijn eerste onhandige actie is, hoeft dat geen gevolgen te hebben voor zijn kansen op het EK met Oranje. "De mensen die vinden of roepen dat hij hierdoor niet mee kan met Oranje naar het EK zijn de meest hypocriete die er zijn. Wát een onzin."

Dat vindt Sparta Rotterdam-coach Henk Fraser, die in het verleden als speler van Feyenoord ook weleens over de schreef ging, althans. "Ik had ábsoluut hetzelfde als Berghuis", vertelt de oud-profvoetballer tegenover De Telegraaf daarover. "Het is puur geldingsdrang. Hij is by far de belangrijkste speler bij de club, voelt die verantwoordelijkheid binnen het verwachtingspatroon dat er altijd is en komt dan in situaties terecht waarin het net niet lukt."

Daarmee wil Fraser de daad van Berghuis overigens niet goedpraten. "Hij mag nooit zo reageren", weet Fraser. Maar gevolgen voor een plek in de EK-selectie van Frank de Boer zou dat niet moeten hebben. "De kwaliteit bij het nationale team kan invloed op hem hebben. Heel objectief gezien is Feyenoord momenteel echt wel wat minder dan Ajax, PSV en zelfs AZ. Deze man heeft in mijn ogen Nederlands elftal-niveau, dat heeft hij bij Feyenoord heel vaak laten zien."

Lees ookBerghuis mist door schorsing Klassieker tegen Ajax

Door zijn rode prent mist Berghuis in elk geval wel de komende twee wedstrijden van Feyenoord, tegen ADO Den Haag en De Klassieker tegen Ajax. Tot dusver speelde hij 24 interlands voor het Nederlands elftal, waarin hij tweemaal scoorde – beide goals vielen in de laatste interlandperiode. Toen had hij aan de rechterkant een basisplaats van bondscoach De Boer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen