Bayern blij met Nagelsmann: "Veel plezier aan hem beleven"

27 april 2021, 11:18

Toen intern duidelijk was dat Hansi Flick zou gaan vertrekken bij Bayern München, had de club alle zinnen gezet op Julian Nagelsmann. De pas 33-jarige hoofdtrainer is dinsdagochtend officieel gepresenteerd door de Duitse topclub. Bayern heeft alle vertrouwen in de coach van RB Leipzig, die na dit seizoen Hansi Flick opvolgt.

"Julian Nagelsmann staat voor een nieuwe generatie trainers", zegt president Herbert Hainer op de website van Bayern. "Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij een indrukwekkende carrière achter de rug. We zijn ervan overtuigd dat we met Julian Nagelsmann zullen voortbouwen op de grote successen van de afgelopen jaren ", zegt de president, die zich ook richt op Hansi Flick. De trainer vertrekt na dit seizoen. "Ik wil Hansi uitdrukkelijk bedanken namens FC Bayern. Hij nam in 2019 ons team in een moeilijke fase over en won toen zes titels, waarvan de zevende hopelijk snel volgt. Het zal altijd een plek hebben in de geschiedenisboeken van FC Bayern. We wensen hem het allerbeste voor zijn toekomst."

Technisch manager Hasan Salihamidzic was uiteraard ook betrokken bij de komst van Nagelsmann. "De gesprekken met Julian waren erg coöperatief, erg constructief. We gaan veel plezier met hem beleven, daar ben ik van overtuigd ", zegt de oud-speler, die overigens op gespannen voet leefde met Flick. Toch geeft hij zijn erkenning aan die trainer. "Ik wil Hansi graag bedanken. Nadat hij ruim anderhalf jaar geleden de positie van hoofdtrainer overnam, vierden we tal van overwinningen en titels, de triple in 2020 was het hoogtepunt. Deze successen blijven bij zijn naam horen."

Per 1 juli 2021 zal Nagelsmann voor de groep staan bij Bayern, dat hem een vijfjarig contract heeft laten tekenen. Hij is overigens niet de enige die de overstap zal maken van Leipzig naar Bayern. Dat geldt ook voor verdediger Dayot Upamecano.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen