Koeman: "Everton goede leerschool voor Klaassen"

27 april 2021, 10:27

Davy Klaassen is dit seizoen van grote waarde voor Ajax, waarvoor hij zondag tegen AZ met twee doelpunten de show stal. De middenvelder is zodoende ook weer in beeld bij Oranje en heeft zijn loopbaan weer goed op de rit. Dat was in het seizoen 2017/2018 in dienst van Everton niet het geval. Erwin Koeman, die toen assistent was van Ronald Koeman werkte, blikt terug op die periode en legt de vinger op de zere plek.

Klaassen kon na zijn transfer van Ajax geen potten breken in Engeland en vertrok daarna naar Werder Bremen. Waarom lukte het niet in Engeland? "Hij kwam wel voor het eerst in een nieuwe omgeving, waar het verschil in snelheid en kracht veel groter was dan Klaassen in de Eredivisie gewend was", zegt Koeman tegen het Algemeen Dagblad. "Dat hij in de voorbereiding niet scoorde, hielp hem niet. Ook omdat Everton in Wayne Rooney en Gylfi Sigurdsson concurrenten had aangetrokken. Zij maakten het er niet gemakkelijker op."

Bovendien werden de broers Koeman al in oktober ontslagen. "Davy had het lastig. Everton is geen Ajax, waar je acht kansen per duel krijgt. Maar voor een club is het wel belangrijk dat je een speler tijd geeft om zich te settelen als je hem voor een groot bedrag binnenhaalt. Maar dat is lastig, ook omdat de concurrentie bij Everton dus veel groter is."

Bij Werder herpakte Klaassen zich en dit seizoen steekt hij in topvorm bij Ajax. "Everton is een goede leerschool geweest van hoe het kan lopen. Dat zijn uitstekende ervaringen voor later in je carrière. Daar zit nooit alleen een stijgende lijn in. Ik heb het gevoel dat hij fysiek iets sterker is geworden. Ik kan nog steeds genieten van hoe hij altijd op de goede plek staat. Die kwaliteit hebben weinigen en die valt niet aan te leren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen