'ADO kan salaris niet betalen, spelers en personeel in onzekerheid'

27 april 2021, 07:46   Bijgewerkt: 27 april 2021, 10:17

Niet alleen sportief maar ook achter de schermen is het zeer onrustig bij ADO Den Haag. De club verkeert in grote onzekerheid vanwege het feit dat United Vansen er nog niet is uitgekomen met de Amerikaanse partij en de overname zodoende allerminst zeker is. Volgens De Telegraaf is de situatie in de Hofstad zeer nijpend te noemen.

Spelers en personeel hebben van de clubleiding te horen gekregen dat de salarissen van mei en juni niet kunnen worden overgemaakt. Dat komt omdat er helemaal geen geld meer is om de rekening te betalen bij ADO, waar de kas op dit moment simpelweg leeg is. Een faillissement is dan ook zeker niet uitgesloten. De hekkensluiter stevent door de situatie in de Eredivisie af op degradatie en zal op het moment van een faillissement zelfs naar de Derde Divisie afdalen.

Het goede nieuws voor ADO was deze week dat het door de rechter in het gelijk gesteld werd tegen United Vansen. De Chinezen moeten contractueel zodoende twee miljoen euro overmaken. Gebeurt dat, dan kunnen de rekeningen in het stadion weer worden afgetikt. Ondanks die rechterlijke uitspraak is het niet zeker dat United Vansen ADO ook daadwerkelijk gaat betalen. Zij kunnen nog in hoger beroep gaan en lieten onlangs ook al weten dat het niet is toegestaan om geld over te maken van China naar Europa. Als het aan de directie van ADO ligt, wordt er beslag gelegd op de aandelen van United Vansen.

De Chinezen zijn ondertussen bezig met het verkopen van ADO, maar op dit moment zit daar ook weinig schot in. De Zwiterse Cosinus Group en het Amerikaanse World Soccer Holdings hadden belangstelling, maar kwamen er vooralsnog niet uit met United Vansen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen