Een ervaring rijker, een illusie armer: Lukoki verlaat Turkse club

Een ervaring rijker, een illusie armer: Lukoki verlaat Turkse club

26 april 2021 – Jody Lukoki kan op zoek naar een nieuwe club. De 28-jarige aanvaller staat niet langer op de loonlijst bij Yeni Malatyaspor. De nummer veertien van de Turkse competitie maakt via de officiële kanalen bekend dat de partijen in onderling overleg uit elkaar zijn gegaan.

Lukoki streek afgelopen zomer neer bij Yeni Malatyaspor en tekende er een contract voor twee seizoenen. Het Turkse avontuur van de door Ajax opgeleide aanvaller verliep teleurstellend. In competitieverband kwam Yeni Malatyaspor slechts tien keer in actie, waarvan drie maal als basisspeler. Een doelpunt zat er niet in voor Lukoki, wel verzorgde hij één assist.

Het buitenlandse avontuur van Lukoki duurt al enkele jaren. De pijlsnelle aanvaller kende zijn doorbraak bij Ajax, maar werd in Amsterdam nooit een vaste waarde. Na een huurperiode bij SC Cambuur transfereerde hij naar PEC Zwolle, waar hij zich in de kijker speelde bij Ludogorets.

Met de Bulgaarse topclub won hij liefst zeven prijzen, waaronder vier keer de landstitel. Bovendien deed hij de nodige Europese ervaring op. Zo speelde hij zeventien wedstrijden in de Europa League en vier in de Champions League.

gerelateerd