UEFA start onderzoek: Ibrahimovic moet vrezen voor schorsing

26 april 2021, 18:54   Bijgewerkt: 26 april 2021, 19:06

De UEFA is een disciplinair onderzoek gestart naar Zlatan Ibrahimovic vanwege een vermeend financieel belang in een gokbedrijf. De mededeling van de Europese voetbalbond volgt een kleine twee weken nadat de Zweedse sportkrant Sportbladet schreef dat de 39-jarige aanvaller van AC Milan de regels van zowel de FIFA als de UEFA zou hebben overtreden.

Het Zweedse medium schreef dat Ibrahimovic in 2018 mede-eigenaar werd van Bethard, een op Malta gevestigd wedkantoor. In een mail liet Erik Skarp, de directeur van Bethard, weten dat de Zweedse ster op dit moment nog altijd aandeelhouder is. De regels van zowel de UEFA als de FIFA schrijven voor dat spelers geen financieel belang mogen hebben in een wedkantoor.

Ibrahimovic moet vrezen voor een flinke straf nu de UEFA een onderzoek is gestart. De 39-jarige aanvaller zou voor liefst drie jaar kunnen worden uitgesloten van alle voetbalactiviteiten en bovendien een boete van 100.000 euro kunnen krijgen. De maximale straf zou het einde van de loopbaan van Ibrahimovic betekenen. Onlangs plakte hij er nog een jaartje aan vast.

Ibrahimovic loopt al een tijdje mee in de voetbalwereld. Hij begon zijn loopbaan bij Malmö FF en beleefde bij Ajax zijn grote doorbraak in het Europese clubvoetbal. Via Juventus en Inter kwam de Zweed terecht bij FC Barcelona, waarna hij via AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester United in de Verenigde Staten bij Los Angeles Galaxy neerstreek. Sinds 2020 voetbalt de Zweed weer in San Siro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen