Fortuna-perikelen: mediareus Ilicali haakt na jaar toch af

26 april 2021, 15:51

Fortuna Sittard leek heel lang op weg naar een samenwerking met de succesvolle Turkse zakenman Acun Ilicali, maar daar is maandag na een jaar onderhandelen alsnog een streep doorgezet. Ilicali zou te veel invloed willen krijgen op de Limburgse club en daardoor ging de deal niet door. Een internationale softwarefabrikant wordt mogelijk wel mede-eigenaar van de club, maar dat is voorlopig nog ver weg.

Onder andere Voetbal International, 1Limburg en De Limburger schrijven over de afgeketste deal met de Turkse mediatycoon Ilicali, die zestig procent van de aandelen van de club wilde hebben. "Deze mogelijke scheiding zal de club niet hinderen of negatief beïnvloeden. Niet financieel, niet sportief. Wij zijn niet gekomen waar we nu zijn door afhankelijkheid van een andere partij en kunnen op eigen benen staan", laat de huidige eigenaar Isitan Gün weten tegenover VI.

Ilicali was naar verluidt wel een van de mensen die ervoor zorgde dat Fortuna Sittard afgelopen zomer heel wat investeringen kon doen en met Mats Seuntjens, Sebastian Polter, Ben Rienstra en Emil Hansson flink wat spelers kon binnenhalen. Volgens Gün komt er ondanks het alsnog stuklopen van de deal geen claim meer van Illicali, wiens vermogen op meer dan een miljard euro wordt geschat.

Dat Fortuna Sittard nog wel bezig is om een andere mede-aandeelhouder te krijgen, wordt bevestigd door algemeen directeur Ivo Pfennings. Maar dat gaat dan niet meer om een percentage van liefst zestig procent, maar om slechts eenvierde deel van het totale pakket. Zolang een totale percentage onder de 25% blijft, hoeft een eventuele investeerder ook niet langs de KNVB voor goedkeuring, wat het proces ook weer enigszins makkelijker maakt. De internationale softwarefabrikant die interesse heeft in het minderheidsbelang, is wel gevestigd in Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen