Rechter stelt ADO Den Haag in gelijk tegen United Vansen

26 april 2021, 14:35

Eindelijk weer eens goed nieuws voor hekkensluiter ADO Den Haag: de club heeft maandag de rechtszaak tegen United Vansen gewonnen. De Chinese eigenaar van de Eredivisie-club moet de gevraagde twee miljoen op tafel leggen en daar bovenop komen ook nog eens de rente- en proceskosten. Wel kan UVS nog in beroep tegen de uitspraak én is het de vraag hoe snel het geld op de rekening zal staan en of het écht zal komen. 

Dat heeft de rechter maandag bepaald. ADO Den Haag had een rechtszaak aangespannen tegen de eigen aandeelhouder UVS, dat ondanks de groeiende financiële problemen maar niet over de brug wilde komen met de betaaltermijnen. Daarvoor had het voor het seizoen wel getekend voor de begroting van de KNVB: het zou tot twee miljoen euro garant staan bij problemen. Omdat ADO Den Haag zonder de twee miljoen euro zo goed als zeker failliet zou gaan, oordeelde de rechtbank dat de eigenaar nu toch moet bijspringen.

'De huidige financiële situatie vraagt namelijk om een oplossing op de zeer korte termijn. Langs meerdere lijnen wordt hieraan gewerkt', zo laat de club weten over de financiële malaise. Tot 25 april waren de betalingen mogelijk, daarna was het geld op. Omdat de Chinese eigenaar maar weigerde te betalen, werd tegen de eigen aandeelhouder uiteindelijk deze procedure gestart. De kosten van die procedure komen nu ook voor de rekening van Wang Hui.

United Vansen kan nog wel in beroep gaan en het is onduidelijk of de club dan ook al snel het geld zal ontvangen. Duidelijk werd dat de salarissen over mei niet betaald kunnen worden, als de twee miljoen euro vanuit China niet gestort wordt. Binnen vier weken moet UVS beroep aantekenen bij de rechter als het wel in beroep wil gaan tegen deze uitspraak. Daardoor kan het nog even duren voor de zaak écht afgewikkeld is, maar deze meevaller kan ADO Den Haag in elk geval goed gebruiken.

Lees ookAmerikanen eisen hervormingen en halen uit naar ADO-bestuur

Het zal vermoedelijk wel een van de laatste betalingen vanuit China worden, want ADO Den Haag is druk bezig met het vinden van een nieuwe grootaandeelhouder. De nummer laatst van Nederland werd zowel gelinkt aan een Amerikaanse overname als ook aan een Haagse groep en de Cosinus Captial Group Partners. Vooralsnog kwam er echter geen deal rond met United Vansen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen