'Bayern en Nagelsmann al akkoord', Krösche weg bij RB Leipzig

26 april 2021, 13:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De overgang van Julian Nagelsmann (33) van RB Leipzig naar Bayern München lijkt in een sneltreinvaart rond te komen. Kwamen maandagochtend nog de eerste geruchten naar buiten, zou er inmiddels al een akkoord zijn tussen Der Rekordmeister en de jonge oefenmeester. En dat is niet het enige dat er verandert bij de nummer twee van de Bundesliga richting het komende seizoen. 

Nadat BILD vanmorgen berichtte over de afkoopclausule van dertig miljoen, meldden ook SPORT1 (meer dan vijftien miljoen) en Kicker (25 miljoen) dat de interesse van Bayern zeer concrete vormen aannam. Enkele uren later zou er al een akkoord zijn bereikt tussen Bayern en Nagelsmann, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij RB Leipzig. 

Hoewel hij daar nog een contract tot en met 2023 heeft, zou volgens BILD Nagelsmann de clubleiding van de nummer twee van Duitsland inmiddels ook al hebben gevraagd om mee te werken aan overgang. Een verzoek dat vermoedelijk zeer gevoelig zal liggen, waardoor een vertrek van de oefenmeester weleens in een stroomversnelling kan raken. Als Leipzig Nagelsmann wegstuurt, dan boort het zichzelf echter wel een afkoopsom door de neus. Eerder werd Dayot Upamecano al voor ruim veertig miljoen euro verkocht aan Der Rekordmeister, dat ditmaal opnieuw flink zal moeten bloeden.

Lees ook: 'Bayern gaat vol voor Nagelsmann: Leipzig wil dertig (!) miljoen'

Krösche vertrekt ook bij RB Leipzig

Maandagochtend kwam er overigens ook vanuit RB Leipzig een perscommuniqué, al ging dat (nog_ niet over het vertrek van Nagelsmann. Wel over het afscheid van technisch directeur Markus Krösche. Er is een verschil van inzicht over de toekomst van de club, waardoor hij in samenspraak heeft besloten om dit seizoen te vertrekken. De verbintenis van de man die Brian Brobbey binnenhaalde liep van origine nog door tot en met de zomer van 2022. Het is onduidelijk of het aanstaande vertrek van Nagelsmann ook verband houdt met de nieuwsstroom over Nagelsmann. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen