'Ajax biedt twaalf miljoen euro voor Braziliaan Claudinho'

26 april 2021, 13:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een opvallend gerucht vanuit Portugal: het doorgaans goed geïnformeerde medium A Bola meldt dat Ajax interesse heeft in Claudinho (24). Zijn werkgever Red Bull Bragantino heeft een bod van de Amsterdammers op de aanvallende middenvelder annex aanvaller echter meteen afgeslagen.

Dat schrijft het Portugese medium over de Braziliaanse voetballer, die vorig jaar topscorer werd van de Braziliaanse Serie A. In 35 optredens maakte hij achttien doelpunten en gaf hij zes assists waarmee hij zich in de kijker speelde van Sporting Portugal. Die club volgt de verrichtingen op de voet, dat is ook de reden dat A Bola over de Amsterdamse interesse schrijftmaar kregen dus relatief onverwachte concurrentie van Ajax.

Volgens A Bola heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars zelfs een bod uitgebracht op Claudinho, maar werd het voorstel voor twaalf miljoen euro meteen van tafel geveegd door de Braziliaanse club. Er moet minimaal vijftien miljoen euro geboden worden, wil Red Bull Bragantino meewerken aan een overgang. Daarbij wil het overigens nog wel eenvierde deel van de transferrechten in handen houden, iets waaraan Ajax gezien eerdere Zuid-Amerikaanse transfers niet zal meewerken.

Naast Sporting Portugal en nu dus Ajax werden eerder al AS Roma, Bayer Leverkusen en RB Leipzig gelinkt aan de 'Speler van het Jaar' van de Serie A. De afgelopen jaren shopte Overmars met Antony en David Neres (beide São Paulo) al met succes in Brazilië. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen