Advocaat weigerde NOS-analist te zijn vanwege Van Hooijdonk

26 april 2021, 12:57

Dick Advocaat begint in de zomer aan zijn pensioen als clubcoach na zijn periode bij Feyenoord. De Kleine Generaal staat nog open voor een avontuur als bondscoach én gaat aan het werk als analist bij VI Oranje in de komende zomer in het verlengde van Veronica Inside. Ook de NOS had oren om hem binnen te halen bij het eindtoernooi als analist, maar daar stond hij duidelijk niet voor open.

"Ik had een uitnodiging van de NOS om daar iets te doen als analist rond het EK voetbal deze zomer, dat heb ik afgezegd", vertelt Advocaat tegenover NRC over die aanbieding van de NPO-zender. Dat heeft vooral te maken met de woorden die Pierre van Hooijdonk uitte in Studio Voetbal, die de aanpak en werkwijze van Advocaat 'old school' noemde.

"Ik vraag mij af waarop hij dat baseert. We hebben hier de modernste mensen rondlopen, die allerlei data aan mij voorleggen. Dat weet hij niet, want ik zie hem hier nooit", aldus Advocaat over de kritiek van de voormalig voetballer. "Het irriteert me. Ik ga daar dan niet met Van Hooijdonk zitten." 

"In rijtje Louis van Gaal, Guus Hiddink, Leo Beenhakker"

In hetzelfde interview werd de ervaren coach gevraagd naar de manier waarop Advocaat denkt dat hij herinnerd zal worden. Hij denkt dat hij in het rijtje zal komen met Van Gaal, Hiddink en Beenhakker. "Zonder twijfel, al is Van Gaal de grootste. Omdat hij bij alle grote clubs gewerkt heeft. En omdat hij voor zichzelf een hele moeilijke trainer is. Louis gaat altijd de confrontatie aan. Daar ben ik iets milder in", weet Advocaat.

"Ik kijk altijd naar prijzen. Ik geloof dat ik na Van Gaal de tweede trainer ben – met vijftien prijzen. Dat wil niet zeggen dat een trainer die geen prijzen wint niet goed is. Het moet ook een beetje meezitten. Maar mensen zetten mij wel in dat rijtje, hoor", aldus de huidige Feyenoord-coach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen