Van den Brom wint bekerfinale van Luik en pakt prijs

Van den Brom wint bekerfinale van Luik en pakt prijs

25 april 2021 – Een mooi succes voor John van den Brom en RC Genk. De Nederlandse coach is er met zijn Belgische club in geslaagd om in zijn eerste seizoen meteen een prijs te winnen. Zondag werd de bekerfinale tegen Standard Luik winnend afgesloten: 1-2.

Standard Luik was in de beker de ploeg die regerend kampioen Club Brugge uit het toernooi pegelde, maar bleek zondag niet opgewassen tegen het team van Van den Brom. Drie minuten na de doelwissel liet Junya Ito de finale ontvlammen door na een steekbal heel koel af te ronden in de verre hoek. Een hoofdrol dus voor de pas achttienjarige Japanner. Van den Brom zag dat zijn team in Brussel de betere ploeg bleef en werd met zijn team beloond voor de dadendrang.

In de tachtigste minuut leek Théo Bongonda de finale in het voordeel van Genk te beslissen. De aanvaller schoot raak in de verre hoek en liet alles en iedereen met een Genk-hart juichen. Toch werd het daarna nog spannend toen Jackson Muleka met een uitstekende kopstoot voor de aansluitingstreffer zorgde. Het werd nog even billen knijpen voor Van den Brom en co, maar de overwinning werd over de streep getrokken. Luik eindigde het duel door een rode kaart van Moussa Sissako overigens nog met tien man.

Voor Van den Brom is het zijn eerste prijs in dienst van Genk en zijn vierde prijs als trainer ooit. Zijn andere drie prijzen pakte de 54-jarige trainer eerder ook in België, bij Anderlecht. Het is voor het eerst sinds 2013 dat Genk de Croky Cup heeft gegrepen.

gerelateerd