Brüggenwirth volgt Van der Kraan op als directeur Twente

25 april 2021, 20:47

Enkele uren na het verlies tegen FC Utrecht is FC Twente met nieuws naar buiten getreden over de directie. De club heeft gemeld dat Jan-Willem Brüggenwirth de nieuwe algemeen directeur gaat worden. De zestigjarige volgt Paul van der Kraan op, die heeft aangegeven per 1 september te vertrekken bij Twente.

De zestigjarige Brüggenwirth is een nieuw gezicht in de voetballerij, maar toch heeft Twente veel vertrouwen in hem. 'FC Twente verwacht dat Jan-Willem Brüggenwirth met zijn jarenlange ervaring als bestuurder in de wereld van reclame, marketing en media een grote bijdrage kan leveren aan de ambities van de club', meldt Twente. 'Hij draagt zorg voor de strategische positionering van FC Twente en de doorontwikkeling van de organisatie. Daarnaast gaat hij zich bezighouden met de verdere ontwikkeling en de groei van de commerciële activiteiten. FC Twente is blij dat met de komst van Jan-Willem Brüggenwirth nu al in het vertrek van Van der Kraan is voorzien.'

Brüggenwirth zelf is trots en dankbaar na zijn aanstelling. "Het is een eer om voor FC Twente aan de slag te mogen gaan. Een traditionele club met een rijke historie, maar ook met duidelijke ambities. FC Twente weet waar ze de komende jaren naartoe wil. Bij het realiseren van die ambities hebben we iedereen hard nodig, vooral de supporters en de sponsoren. Daar doen we het voor. In de moeilijke jaren was hun steun hartverwarmend, dat is uniek en zegt veel over de club. FC Twente is natuurlijk veel meer dan een gewoon bedrijf, maar een overeenkomst is er wel: er moet ook wat verdiend worden. Geld dat kan worden besteed aan het voetbal, want dat is altijd leidend. Daar help ik graag aan mee. Ik verheug me erop om binnenkort met iedereen binnen FC Twente kennis te maken."

In de sollicitatieprocedure heeft hij behoorlijk veel indruk gemaakt op de RvC, laat lid Dennis Schipper weten. "Tijdens de gesprekken met Jan-Willem gaf hij blijk van een grote mate van inzicht en visie om de club een stap verder te brengen. Jan-Willem heeft op verschillende terreinen, maar met name op het gebied van marketing en branding zijn sporen verdiend. Daarnaast heeft hij vele bestuursfuncties vervuld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen