Sevilla imponeert weer en blijft op vinkentouw in La Liga

25 april 2021, 20:23

Met Luuk de Jong in de basis heeft Sevilla zondag een goed resultaat genoteerd in La Liga. De nummer vier hijgt de concurrentie nog altijd flink in de nek en blijft de topclubs door een 2-1 overwinning op Granada achtervolgen.

Sevilla was veel sterker dan Granada, dat getuige de achtste plaats echter ook bezig is aan een prima seizoen. Een doelpunt van de bezoekers werd al vroeg in de wedstrijd afgekeurd, waarna Sevilla niet veel later wel de 1-0 maakte. Ivan Rakitic legde aan voor een strafschop en zag zijn inzet bijna gepakt worden door de keeper, maar hij kwam met de schrik vrij: 1-0. Sevilla was de betere ploeg, maar had wel even nodig om de 2-0 te maken.

Die viel in de 53ste minuut en kwam op naam van Lucas Ocampos, die succesvol de trekker overhaalde na een pass van Alejandro Gomez. De Jong vierde die treffer met zijn ploeggenoten, maar werd zes minuten daarna gewisseld door Julen Lopetegui. Concurrent Youssef En-Nesyri was zijn vervanger. Vanaf de bank zag De Jong dat zijn ploeg niet meer in de problemen kwam en dat de zege zodoende eenvoudig over de eindstreep werd getrokken. In de slotfase deed Granada door een rake penalty van Roberto Soldado nog wel iets terug, maar zijn goal was slechts een eretreffer.

Sevilla staat vierde en heeft een punt minder dan Real Madrid en FC Barcelona. Laatstgenoemde ploeg won zondag ook en heeft nog een duel in te halen. Sevilla, dat met Karim Rekik en Nemanja Gudelj als bankzitters begon, blijft door de vijfde overwinning op rij in La Liga in ieder geval op het vinkentouw.