Feyenoord kan Vitesse niet passeren na rood Berghuis

25 april 2021, 18:45   Bijgewerkt: 25 april 2021, 18:57

Een tienkoppig Feyenoord heeft plek vier zondagavond niet over kunnen nemen van Vitesse. Het cruciale onderlinge duel tussen beide ploegen eindigde na een rode kaart van Steven Berghuis in een 0-0 gelijkspel. Daardoor houdt Vitesse de vierde plek in eigen hand, maar kon het in het open, maar harde duel, niet verder uitlopen op de Rotterdammers.

Voor de Rotterdammers was deze wedstrijd van levensbelang. De ploeg van Dick Advocaat wil op de vierde plek eindigen, aangezien Feyenoord anders de play-offs in zou moeten. Het verschil tussen plek vier (derde voorronde Conference League) en vijf (play-offs voor tweede voorronde Conference League) is qua kansen op Europees voetbal in het volgende seizoen erg groot. Om voorlopig op plek vier te komen moeten de Rotterdammers langs Vitesse, dat een uitstekend seizoen draait. Toch kreeg de equipe van Thomas Letsch afgelopen week twee harde tikken te verwerken. De Arnhemmers gingen in de slotseconden ten onder in de bekerfinale tegen Ajax en zagen aanvoerder Remko Pasveer vervolgens een contract tekenen bij de Amsterdammers. In de Rotterdamse Kuip hoopte Vitesse zich te herstellen van deze zure week en verder afstand te nemen van Feyenoord.

Na die kans volgde was het vooral arbiter Higler die in actie kwam. Het was een hard eerste bedrijf, met veel overtredingen en kaarten. Bij Vitesse gingen onder andere Sondre Tronstad, Riechedly Bazoer en Maximillian Wittek op de bon, die alle drie door hun kaart het komende duel met PEC Zwolle moeten missen. Met een 0-0 ruststand gingen beide gefrustreerde ploegen vervolgens aan de thee. Net als in het eerste bedrijf begon Feyenoord fel. Via Berghuis ontstond er een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar de vleugelspeler zag Pasveer zijn poging onschadelijk maken. Vervolgens was het net als in de eerste 45 minuten Vitesse dat de lakens uitdeelde. De ploeg van Thomas Letsch nam het initiatief in De Kuip, maar nam weinig risico op vol voor de overwinning te gaan. Een logische keuze, aangezien Vitesse vooral de vierde plek wil behouden.

Opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Justin Bijlow 7,5; Lutsharel Geertruida 6, Eric Botteghin 5,5, Marcos Senesi 7, Tyrell Malacia 6; Jens Toornstra 5,5 Mark Diemers 4 (46. Leroy Fer 5), Orkun Kökcü 5,5; Steven Berghuis 4, Bryan Linssen 5 (72. Robert Bozenik -), Luis Sinisterra 5,5 (79. Aliou Baldé -)

Vitesse: Remko Pasveer 7,5, Alois Dominik Oroz 6 (72. Idrissa Toure -), Danilho Doekhi 6, Riechedly Bazoer 6,5, Thomas Hajek 6, Maximilian Wittek 6,5 (78. Million Manhoef -), Sondre Tronstad 6, Matus Bero 6, Oussama Tannane 7, Armando Broja 6.5 (85. Oussama Darfalou -), Loïs Openda 5,5 (85. Hilary Gong -)

Man of the match: Justin Bijlow

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen