Ten Hag tempert vreugde: "Titel is bijna binnen"

25 april 2021, 17:42

Ajax heeft zich na een 2-0 zege op AZ officieus verzekerd van de 35ste landstitel in de clubhistorie. De Amsterdammers zijn alleen op doelsaldo nog te achterhalen door PSV, maar die cijfers zijn ruim in het voordeel van Ajax. Toch bleef een vreugde-explosie bij Erik ten Hag na afloop uit. 

"Officieus is het binnen", sprak de trotse Ten Hag met ESPN. "Dan zie je ook weer het doelsaldo dat belangrijk is." Toch wilde Ten Hag vooral nog even de euforie temperen. "Op dit moment is het bijna binnen." Hij zag Ajax na rust imponeren. "De eerste helft was in evenwicht, met twee ploegen met een mooi spelplan. Dat was heel intens, met twee mooie reddingen van keepers aan beide kanten."

Het verschil met de eerste helft was volgens Ten Hag groot. "In de tweede helft hadden we meer geduld. We hebben meer via Nicocás Tagliafico gespeeld om zo de linkerkant te overloaden. De eerste helft was veel te hectisch, maar na rust hadden we meer kalmte in ons spel."

Het aanwezige publiek gaf Ajax het beslissende zetje, zag ook Ten Hag. "Je ziet het vandaag: de entourage die het brengt, de wisselwerking... Al zijn er maar een paar mensen in zo'n groot stadion, het geeft gewoon een schwung." Als het aan de succestrainer ligt, zijn er volgende week tegen FC Emmen ook fans aanwezig om de titel officieel te vieren. "Als ik het voor het zeggen zou hebben, zou het makkelijk zijn", sloot hij af met een glimlach.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen