Alleen Houdini-act kan ADO nog behoeden voor degradatie

25 april 2021, 16:20   Bijgewerkt: 25 april 2021, 16:29

ADO Den Haag heeft een levensgroot wonder nodig om zich alsnog te handhaven in de Eredivisie. De Hagenezen verloren zondagmiddag met 0-3 van Fortuna Sittard en staan liefst acht punten achter op de zestiende plek. Met nog vier duels voor de boeg lijkt het een onmogelijke opgave die achterstand nog goed te maken. De ploeg uit de Hofstad begon nog wel aardig aan het duel met Fortuna, maar kon na de eerste tegengoal geen vuist meer maken.

Trainer Ruud Brood sprak voorafgaand aan het duel geheel begrijpelijk van 'een wedstrijd die gewonnen moest worden'. Willem II en FC Emmen schreven dit weekend immers drie punten bij, waardoor de Hagenezen ook moesten winnen om nog enigszins aansluiting te houden. Gesteund door het aanwezige publiek, begon ADO dan ook fel aan het duel.

Fortuna werd na een kleine tien minuten voor het eerst gevaarlijk. Uit een voorzet van Emil Hansson kopte Zian Flemming via een stuit net naast. Het spel golfde voorts op en neer en beide ploegen kregen wat mogelijkheden. Zo werd een schot van Mats Seuntjens van richting veranderd en had ook Van Ewijk het vizier niet op scherp staan.

Vijf minuten voor rust werd de ban toch gebroken. Uit een goede aanval rondde Flemming ditmaal wél af op aangeven van Hansson. De middenvelder mocht dat opvallend vrijstaand doen. Gianni Zuiverloon kreeg van dichtbij op slag van rust nog een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar Piet Velthuizen stond -enigszins toevallig- op de goede plek.

Het lukte ADO ondertussen maar nauwelijks om gevaarlijk te worden. Fortuna vond het na de 0-2 wel prima en de thuisploeg kon daar bijzonder weinig tegenover stellen. De 0-3 van Tesfoldet Tekie was daarvan een schrijnend voorbeeld. De invaller mocht helemaal vrij de helft van de thuisploeg oversteken en een hoek uitzoeken. Daarmee werd het duel definitief in het slot gegooid. De schade had nog groter kunnen worden, maar arbiter Bas Nijhuis besloot nadat hij door de VAR naar het scherm werd geroepen, Fortuna vlak voor tijd een penalty te onthouden.

Opstellingen en beoordelingen:*

ADO Den Haag: Martin Fraisl 6; Milan van Ewijk 6.5, Gianni Zuiverloon 5.5, Boy Kemper 5, Juan Familia-Castillo 5; Kees de Boer 5.5 (59. Michiel Kramer 4.5), Abdenasser El Khayati 5, Marko Vejinovic 5; Vicente Besuijen 5, Jonas Arweiler 4.5, Ricardo Kishna 5.5 (62. Bobby Adekanye 5).

Fortuna Sittard: Piet Velthuizen 6; George Cox 6.5, Dario van den Buijs - (4. Grégoire Amiot 7), Ben Rienstra 7.5, Lazaros Rota 7; Samuel Moutoussamy 6.5 (87. Nassim El Ablak -), Zian Flemming 8, Mats Seuntjens 6.5 (76. Dimitris Emmanouilidis -); Emil Hansson 7, Sebastien Polter 6.5, Thibaud Verlinden 5 (46. Tesfaldet Tekie 7).

Man of the Match: Zian Flemming

*spelers moeten minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen