Doelman Verrips ontsnapt aan rode kaart: "Roder kan niet"

Doelman Verrips ontsnapt aan rode kaart: "Roder kan niet"

25 april 2021 – Michael Verrips leek zondagmiddag bij de wedstrijd tussen FC Emmen en Heracles Almelo de grote schlemiel te worden. De goalie van de thuisploeg veroorzaakte een strafschop, die door Rai Vloet werd benut. Gelukkig voor Verrips won Emmen vervolgens alsnog met 3-1. Na afloop ging het vooral over het feit of hij een rode kaart had moeten krijgen voor zijn overtreding.

Frank Wormuth was voor de camera van ESPN duidelijk. "Dit was donkerrood voor de keeper, roder kan niet. Maar dat is niet meer belangrijk", aldus de trainer van Heracles. "Als we fantastisch spelen en we krijgen kans op kans, dan kunnen we daarover praten. We kunnen niet altijd naar die penalty's blijven kijken. In de laatste fase hebben we deze wedstrijd verloren. Daar waren wij niet slim genoeg."

Scheidsrechter Jochem Kamphuis gaf geel en bleef na afloop achter die beslissing staan. "Ik heb die situatie niet goed gezien. De VAR had de beelden goed klaargezet. Ik zag meteen dat er contact was, dus de strafschop was duidelijk. Over een rode kaart hebben we ook nog even gehad. Het was een onbesuisde actie en dat is geel. De VAR en ik waren het snel eens over het geven van een gele kaart."

Daar sloot hoofdrolspeler Verrips zich bij aan. "Het is zeker een overtreding, maar een penalty en gele kaart is genoeg vind ik. Ik dacht dat ik die bal kon pakken en dat was geen goede keuze. Als de scheidsrechter gaat kijken, kan er vanalles gebeuren. Ik kon die strafschop helaas niet pakken, maar gelukkig hebben we dat nog kunnen rechttrekken."

Lees ook: Hattrickheld De Leeuw: "We willen nog een plekje stijgen"

gerelateerd