PSV deelt in Eredivisie Vrouwen gevoelige tik uit aan rivaal Ajax

PSV deelt in Eredivisie Vrouwen gevoelige tik uit aan rivaal Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 april 2021 – De voetbalvrouwen van PSV hebben zondagmiddag een belangrijke overwinning geboekt op rivaal Ajax. Op de Herdgang hadden de Eindhovenaren aan een uitstekende eerste helft genoeg om de bezoekers met een 3-1 nederlaag terug naar Amsterdam te sturen. Joëlle Smits was met twee treffers weer eens belangrijk voor PSV.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Willy van der Kuijlen schoot PSV uit de startblokken. Binnen het half uur stond de ploeg van trainer Rick de Rooij al op een 3-0 voorsprong. De score werd na negentien minuten geopend door Naomi Pattiwael, die Ajax-goalie Claire Dinkla verschalkte. Dinkla moest spelen omdat eerste keeper Lize Kop niet fit genoeg was.

Na de 1-0 was het tijd voor Smits om op te staan. De 21-jarige spits vertrekt na dit seizoen naar VfL Wolfsburg en liet zien graag met een kampioenschap te willen afsluiten. Smits zorgde vanaf de stip voor de 2-0 en was even later ook nog verantwoordelijk voor de 3-0. Voor de rust kon Ajax via een benutte strafschop van Nikita Tromp nog wel iets terugdoen.

Na de thee bleef spektakel uit en kwam Ajax niet verder dan een mogelijkheid voor Chasity Grant. Door de overwinning begint PSV uitstekend aan de kampioensgroep, die ook nog bestaat uit FC Twente en ADO Den Haag. Die ploegen speelden vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen elkaar. PSV is na de eerste speelronde de trotse koploper.

Reacties

gerelateerd