De Leeuw brengt FC Emmen met hattrick dichterbij lijfsbehoud

25 april 2021, 14:19   Bijgewerkt: 25 april 2021, 14:29

In een belangrijke wedstrijd heeft FC Emmen Heracles Almelo in eigen huis met 3-1 over de knie gelegd. De eerste helft was Emmen de sterkere ploeg, maar kreeg het team van Dick Lukkien slechts een enkele grote mogelijkheid. Pas na een uur spelen kwam de thuisploeg via een strafschop van Michael de Leeuw op voorsprong. Daarna kwam er meer ruimte op het veld, en kwam Heracles door een domme overtreding van Michael Verrips met een strafschop langszij. Dat was het startsein van een zeer spannende slotfase, waarin De Leeuw zijn ploeg met twee mooie doelpunten naar een hele belangrijke zege schoot.

Lang leek Emmen de gedoodverfde degradatiekandidaat, maar sinds februari is de ploeg van Dick Lukkien reeds zeven wedstrijden ongeslagen. Hierdoor keerde de hoop op handhaving terug bij de Drentenaren, die bij een overwinning VVV-Venlo konden passeren om de strijd om handhaving weer volledig open te gooien. De tegenstander van vandaag, Heracles, kon een overwinning echter ook goed gebruiken. De ploeg van Frank Wormuth stond voorafgaand aan de wedstrijd op de achtste plek, die rechtgeeft op de play-offs voor Europees voetbal. Om de naaste belagers op afstand te houden, moest Emmen op de vroege zondagmiddag dan ook verslagen worden.

Zijn collega aan de andere kant, Janis Blaswich, had nauwelijks werk te verrichten, maar kwam in de ultieme slotfase van de eerste helft met de schrik vrij. Uit een Drentse corner kopte Heracles-verdediger Marco Rente de bal eerst tegen de paal, waarna een schot van Jari Vlak via een Almeloër op de lat belandde. Ondanks dat het enthousiaste publiek elke Emmense pass en verdedigende actie ondersteunde met luid gejuich, was dit de enige grote kans voor de thuisploeg. De vaardige middenvelders lieten soms mooie acties zien, maar vaak konden de Heracles-verdedigers niet gepasseerd worden. De bezoekers hadden het lastig met de hoge druk van Emmen, en loerden met haar snelle buitenspelers vooral op de uitbraak. De ploeg van Frank Wormuth wist, afgezien van de twee reeds genoemde kansen, echter niets te creëren.

Na een klein uur viel eindelijk de verdiende openingstreffer voor Emmen. Na zeer licht contact in het strafschopgebied ging De Leeuw neer, en omdat de VAR niet ingreep, mocht hij de buitenkans zelf binnenschieten. Daarvoor was het spelbeeld nagenoeg hetzelfde als in de eerste helft: Emmen toonde meer dreiging, maar Heracles kreeg, ditmaal via Lucas Schoofs, de beste kans op een treffer. Na het doelpunt van De Leeuw veranderde dit, en ging Heracles naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Met een geheel nieuwe aanval bleven kansen echter uit, omdat Emmen goed stond te verdedigen en de passing niet nauwkeurig genoeg was.

Beide ploegen gingen vol in de aanval, en uiteindelijk was het Emmen dat als winnaar uit de strijd kwam. De Leeuw controleerde een lange bal van achteruit erg knap, en schoot via de lat geweldig binnen. Toen hij even later na een afgeweerd schot van Frei ook nog de 3-1 binnenschoot, was het feest voor de supporters op de Oude Meerdijk compleet. Emmen zet zo een hele grote stap naar lijfsbehoud, terwijl Heracles haar Europese plek in gevaar ziet komen.

Opstellingen en beoordelingen:*

FC Emmen: Michael Verrips 6.5; Caner Cavlan 6, Miguel Araujo 6.5, Keziah Veendorp 6, Glenn Bijl 7; Lucas Bernadou 6 (77. Hilal Ben Moussa -), Jari Vlak 6.5 (94. Didier la Torre -); Luka Adzic 6 (70. Paul Gladon 5.5), Sergio Peña 7 (94. Robbert de Vos -), Kerim Frei 6; Michael de Leeuw 7.

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6; Giacomo Quagliata 5.5, Mats Knoester 5.5, Marco Rente 6.5, Noah Fadiga 6.5; Luca de la Torre 5, Rai Vloet 5.5 (85. Orestis Kiomourtzoglou -), Lucas Schoofs 5; Delano Burgzorg 5.5 (73. Adrián Szöke -), Sinan Bakis 5 (63. Ahmed Kutucu 5.5), Kasper Lunding 4.5 (63. Ismail Azzoui 5.5).

Man of the Match: Michael de Leeuw

*spelers moeten minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen