Boskamp over Van den Brom: "Het is wat in elkaar gestuikt"

Boskamp over Van den Brom: "Het is wat in elkaar gestuikt"

25 april 2021 – Jan Boskamp denkt dat John van den Brom een goede kans maakt om zondagavond met KRC Genk beslag te leggen op de Croky Cup. De Nederlandse trainer won in het verleden al de landstitel en de Supercup met RSC Anderlecht. Nu wacht de finale van de beker tegen Standard Luik, dat een zwak seizoen kent in de Jupiler Pro League.

"Het seizoen van Genk en het seizoen van Standard kun je een beetje met elkaar vergelijken", laat Boskamp weten in gesprek met Sporza. "Bij Genk is Van den Brom gekomen en hij won meteen een aantal wedstrijden. Daarna is het allemaal wat in elkaar gestuikt. Bij Van den Brom was de bedoeling om play-off I te halen en dat heeft hij gedaan. Maar toen ze bovenaan stonden, werden de verwachtingen steeds groter. Toen hebben ze een tikje gekregen. Dat was even slikken."

Boskamp verwacht echter een sterk Standard, dat de kampioensgroep in de competitie niet wist te halen. De topclub uit Luik eindigde op de zesde plek en moet zijn best doen om Europees voetbal te bereiken. Dat kan natuurlijk door de beker te winnen. "Als zij inderdaad de beker winnen en zo Europees voetbal halen, kunnen ze hun hele seizoen redden", weet Boskamp. "In moeilijke omstandigheden heeft trainer Mbaye Leye in Luik de rust bewaard."

De finale van de Croky Cup begint vanavond om 20.45 uur en wordt gespeeld in Brussel. Normaal gesproken is de eindstrijd pas na de competitie. Dat de bekerfinale gespeeld wordt voor de play-offs vind ik wel waardeloos. Vroeger was het na de competitie, dat was altijd feest. Als Genk wint, dan gaan ze toch met een andere benadering de play-offs in. Nu geef ik Genk 60% kans en Standard 40%."

Lees ook: Van den Brom over bekerfinales: "Afrekenen met die vloek"

gerelateerd