Van den Brom over bekerfinales: "Afrekenen met die vloek"

Van den Brom over bekerfinales: "Afrekenen met die vloek"

24 april 2021 – John van den Brom wil zondag afrekenen met het bekersyndroom dat hij nog altijd heeft. Als coach verloor hij namelijk al driemaal een eindstrijd in de beker en ook als speler ging hij eenmaal de mist in. Nog nooit kon hij een bekerwinst op zijn palmares schrijven. "Het is tijd om met die vloek af te rekenen."

Dat zei Van den Brom tijdens de persconferentie voorafgaand aan de bekerfinale tegen Standard Luik, geciteerd door Sporza. Zondag is het dan ook een belangrijke wedstrijd, maar de Nederlander stelt dat de Play-Offs 1 van de competitie misschien wel belangrijker is dan die ene wedstrijd tegen Standard Luik. "Ik bekijk het vanuit een sportief standpunt. En dus verkies ik de tweede plaats en Champions League-voetbal boven de Europa League", zei hij over de bekerfinale van RC Genk.

"Maar we kunnen ook geschiedenis schrijven door de beker te winnen. Dan hebben we een prijs in onze handen. De beker is dus heel belangrijk voor ons", zei de Nederlander, die na een heel moeilijke periode de boel weer wat beter op de rit heeft bij RC Genk. De laatste weken werd de weg omhoog weer ingezet bij de Belgische topclub en daar moet zondagavond de bekroning op komen.

"Zondag willen we koste wat het kost winnen, maar het is leuker als dat gebeurt met de filosofie waar we achter staan. Ik schat onze kansen op fiftyfifty. Het zijn twee mooie ploegen met veel vertrouwen, maar in een finale kan het altijd alle kanten uit", blikte Van den Brom vooruit op de eindstrijd. Anders dan RC Genk is Standard Luik niet geplaatst voor de Play-Offs 1, maar strijden ze via de competitie om een regulier Europa League-ticket.

gerelateerd