Fijn nieuws Koeman én Atléti: Real gelijk tegen Betis

24 april 2021, 22:53   Bijgewerkt: 25 april 2021, 09:28

Real Madrid heeft zaterdagavond een flinke deuk opgelopen in de Spaanse titelstrijd. In de driestrijd met Atlético Madrid en FC Barcelona kan elk puntverlies fataal zijn in de laatste weken en dat leed het in eigen huis tegen Real Betis Sevilla wél in het drijfnatte Estadio Alfredo Di Stéfano. Het drukke programma voor de Madrilenen brak de thuisploeg op: 0-0. 

Ondanks de terugkeer van onder anderen Raphaël Varane, Eden Hazard en Daniel Carvajal had trainer Zinedine Zidane nog genoeg te puzzelen. Niet alleen was Toni Kroos afwezig met het oog op het duel met Chelsea in de Champions League komende week, ook zijn het heel drukke weken voor De Koninklijke, die veel wedstrijden speelden - ook in La Liga - met een dus flink uitgedunde selectie.

Tegen Real Betis Sevilla – dat enkele weken geleden FC Barcelona ook al hielp met een remise tegen Atlético Madrid – rouleerde de Franse coach dan ook noodgedwongen wat en dat was te merken: Real Madrid creëerde in een saaie eerste helft amper wat in de stromende regen tegen Real Betis. De bezoekers voelden dat er wat te halen viel en drongen na de pauze veel meer aan: Diego Lainez schoot na een fraaie solo te slap in en Borja Iglesias liet twee enorme kansen liggen. Zoals wel vaker de laatste weken hield Thibaut Courtois zijn ploeg op de been op de momenten dat Real het moeilijk(er) had.

De Belg zag hoe een klein kwartier voor tijd Hazard zijn zoveelste rentree maakte in het shirt van De Koninklijke, nadat hij de laatste weken opnieuw ontbrak vanwege opnieuw een blessure. Behoudens een voorzet c.q. schot van Rodrygo op de lat en een enorme afzwaaier van Marcelo, speelde Real Madrid te weinig klaar om écht aanspraak te maken op een doelpunt én dus overwinning en daaraan veranderde de invalbeurt van de peperdure Hazard weinig.

Door de doelpuntloze remise kan FC Barcelona bij een zege op Villarreal op gelijke hoogte komen in punten met Real Madrid, maar heeft dan nog wel een wedstrijd meer te spelen. Atlético kan op bezoek bij Athletic Bilbao zelfs op een voorsprong van vijf punten komen van de concurrent uit Madrid en heeft dan met nog vijf La Liga-duels een ruime marge in de titelstrijd. Het drukke programma ook in de Champions League kan Real Madrid de kop kosten in de Spaanse titelstrijd – al is ondanks dit puntverlies de oorlog zeker niet verloren: helemaal in de wetenschap dat Barça en Atlético elkaar nog treffen op 8 mei.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen