Titelfeest Bayern ruw verstoord door St. Juste en co

24 april 2021, 17:27   Bijgewerkt: 24 april 2021, 18:30

Bayern München heeft de negende titel op rij in de Bundesliga zaterdagmiddag moeten uitstellen. Op bezoek bij laagvlieger 1. FSV Mainz maakte Der Rekordmeister een bijzonder matige indruk en het kwam ruim negentig minuten niet door achterhoede onder leiding van Jeremiah St. Juste (2-1). Alleen als RB Leipzig dit weekend ook verliest, kan het feestje alsnog los dit weekend. 

En eigenlijk was er op voorhand geen enkele reden om aan te nemen dat het mis zou gaan voor Bayern München. Waar RB Leipzig in drie van de laatste vier duels punten verspeelde, was Der Rekordmeister vrijwel ongenaakbaar de laatste weken. Bovendien keerde clubtopscorer Robert Lewandowski terug in het basiselftal, waardoor het met laagvlieger 1. FSV Mainz wel even dacht af te rekenen.

Maar de ploeg van sterkhouder St. Juste en invaller Jean-Paul Boëtius verkeerde weliswaar het hele seizoen in degradatienood: de laatste weken was de vorm ongekend. Het was al zeven duels op rij ongeslagen en won zelfs vier van die ontmoetingen. Dat Manuel Neuer al vroeg in het duel zich verkeek op een bal van Jonathan Burkardt, hielp alleen maar mee in het vertrouwen van de thuisploeg.

Dat kwam ook omdat het verre van overtuigend was wat Bayern München voor de dag bracht. Mainz raakte namelijk later nog de paal en zag Robin Quaison een grote kans missen, waarmee het de koploper van Duitsland nog enigszins in leven liet. Via diezelfde Quaison werden de problemen voor de pauze overigens wel nog groter voor Bayern, dat onmachtig oogde. 

Dus wisselde trainer Hansi Flick driemaal in de pauze en haalde Kingsley Coman, Leon Goretzka en Leroy Sané naar de kant. Het effect? Nihil. Het enige wat écht toenam gedurende de wedstrijd waren de gele kaarten voor Bayern München (hoogste aantal van dit seizoen), bij wie de frustraties met de minuut toenamen. Ook St. Juste ging op de bon voor een elleboogje aan het adres van Lewandowski, die nog wel enkele kansjes kreeg – maar het vizier nog niet op scherp had.

St Juste, die met een snelheid van 35 KM per uur de snelste speler op het veld was, hield echter de rijen lang gesloten, waardoor de dertigste titel voor Bayern München voorlopig op zich laat wachten. Het is de tweede overwinning ooit van 1. FSV Mainz op de koploper van de Bundesliga, dat door een cadeautje voor Lewandowski in blessuretijd nog wel de 68ste officiële wedstrijd op rij tot scoren kwam. Meteen daarna werd er echter afgefloten en dus was het al met al een blamage voor Der Rekordmeister in het duel wat zo feestelijk had moeten worden, maar dat werd dus ruw verstoord door St. Juste en consorten. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen