Koeman over titelrace: "Geen team is sterker dan de andere drie"

24 april 2021, 17:07

Waar in een aantal competities het kampioenschap inmiddels beslist is, is het in Spanje nog enorm spannend. Atlético Madrid gaat nog aan kop, maar met een minimale voorsprong op achtervolgers Real Madrid, FC Barcelona en Sevilla. Volgens Barça-trainer Ronald Koeman kan er nu dan ook nog weinig zinnigs gezegd worden over wie er met de titel vandoor gaat.

"Ik zie geen team dat sterker is dan de andere drie", zei Koeman zaterdag op de persconferentie over de titelrace. "Atlético, Real en Sevilla winnen veel. Wij hebben het voordeel dat we nog thuis spelen tegen Atlético. We zullen de komende zeven wedstrijden allemaal moeten winnen. Als we dat niet doen, maken we minder kans om La Liga te winnen." 

De eerste van die zeven is de uitwedstrijd tegen Villarreal die zondag op het programma staat. "De vorige wedstrijd tegen ze (4-0 winst, red.) is lang geleden. Ze voetballen erg goed en bewijzen ook in Europa dat ze een sterk team zijn. Via La Liga willen ze opnieuw de Europa League in. Het gaat een interessante wedstrijd worden."

Koeman ging tijdens de persconferentie ook in op zijn eigen toekomst bij de club. De Nederlander verwacht ook volgend seizoen gewoon trainer van Barcelona te zijn. "De president heeft altijd zijn steun en vertrouwen naar me geuit. Totdat dat verandert, zie ik mezelf als coach voor volgend seizoen. Bovendien heb ik een contract (tot de zomer van 2022, red.).

Bij Barcelona werkt Koeman onder meer samen met assistent-trainer Alfred Schreuder, die hij op de persconferentie positief uitlichtte. "Hij is Nederlander en Nederlanders houden van aanvallend spel", begon hij. "Hij was bij Ajax assistent van Ten Hag, wiens stijl lijkt op die van Barça. Hij heeft ook veel geleerd van Nagelsmann (bij Hoffenheim, red.) en legt zijn ideeën bij ons neer. Dan nemen wij beslissingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen