Darfalou wil tegen Feyenoord eerste stap zetten in jacht op plek drie

24 april 2021, 16:37

Oussama Darfalou kijkt uit naar de belangrijke ontmoeting tussen Vitesse en Feyenoord van zondagmiddag. Het laatste treffen tussen beide teams eindigde in een 1-0 overwinning voor zijn ploeg, dankzij een goal van Darfalou zelf. De belangen zijn dit keer nog groter, weet ook de spits.

"Er staan belangrijke laatste wedstrijden op het programma. We moeten in de top drie proberen te eindigen", aldus de spits van de huidige nummer vier van de Eredivisie. Om die doelstelling te bereiken heeft Vitesse nog een flinke inhaalslag te maken. Het moet de twee punten voorsprong op Feyenoord behouden en een achterstand van vijf punten met PSV en AZ goedmaken. "Het begint met Feyenoord zondag, die moeten we winnen. Ik herinner me die laatste wedstrijd nog. Ik maakte de enige goal. Dat was een mooie wedstrijd." 

Darfalou blikte in het gesprek met het clubkanaal van Vitesse ook terug op de bekerfinale. "Het was een mooie ervaring om in de finale te staan. We wilden graag de beker winnen en op die manier deel uitmaken van de clubhistorie. Iedereen heeft gezien hoe het helaas ging; we kregen uiteindelijk die rode kaart en de wedstrijd kantelde. Dat was jammer, maar zo gaat het in het voetbal. We mogen trots zijn dat we in de finale stonden."

De Algerijn zelf speelde dit seizoen de meeste wedstrijden tot nu toe voor Vitesse, maar spreekt toch van een 'lastig seizoen'. "Ik begon goed, maar kreeg daarna wat problemen. Ik speelde even niet, maar kwam sterker terug. Het was niet makkelijk, maar ik werk hard en wacht op mijn kansen. Als de trainer me laat spelen, geef ik alles. Ik moet zijn keuzes accepteren en hard blijven werken, of ik nu 5 of 45 minuten krijg."

Darfalou speelde dit seizoen 31 wedstrijden, waarvan 16 als basisspeler. Over zijn statistieken in die wedstrijden is hij niet ontevreden. Alleen Loïs Openda (11) en Armando Broja (10) maakten meer doelpunten dan de acht van Darfalou, maar deden dat met meer basisplaatsen. "Ik speelde minder dan zij en heb bijna net zoveel gescoord. Daar ben ik trots op. Het betekent dat ik altijd hard werk en klaar ben voor mijn kans. Ik blijf doorgaan om het op het veld te laten zien." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen