Klaassen sluit niet uit zijn carrière bij Ajax af te sluiten

24 april 2021, 16:08

Davy Klaassen (28) trok in 2017 de deur achter zich dicht bij Ajax, maar zijn periode in het buitenland bij Everton en Werder Bremen werd geen onverdeeld succes. Terug in Amsterdam speelde hij zich weer in de kijker van het Nederlands elftal en haalde hij alweer snel zijn oude niveau. Het is dan ook niet uitgesloten dat hij zijn hele leven bij Ajax blijft spelen.

Dat vertelt Klaassen tegenover NU.nl. "Ik heb het hartstikke naar mijn zin en sluit niet uit dat ik hier nooit meer wegga", verzekert Klaassen, die daarmee overigens geen keiharde belofte doet. "Maar het is ook te vroeg om te zeggen dat ik hier altijd blijf." De rol van de middenvelder is in elk geval wel anders dan toen hij wegging als sterkhouder in Amsterdam. 

"Toen ik hier in 2017 vertrok, was ik met 24 jaar bijna de oudste en had ik het gevoel dat we maar niet verder kwamen. Nu wordt er meer geld uitgegeven en daardoor zijn er mogelijkheden om bijvoorbeeld ervaren spelers terug te halen", legt Klaassen het verschil met destijds uit. Daarbij doelt hij onder andere op de komst van Daley Blind, Dusan Tadic en Sébastien Haller.

Dat laatstgenoemde voor de Europa League wegviel, kwam wel hard aan in Amsterdam dit seizoen. "Dat van André (Onana) en Sébastien in een paar dagen tijd viel ons wel rauw op het dak. Maar het heeft ons dichter bij elkaar gebracht. Wat er ook gebeurt, wij worden kampioen, dachten we." Dat laatste kan dit seizoen zowel officieus als ook officieel gebeuren, mits AZ verslagen wordt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen