Liverpool verliest weer belangrijke punten na krankzinnig slot

24 april 2021, 15:38

Liverpool heeft zaterdag voor de tweede keer op rij twee belangrijke punten laten liggen. Lang leek het een vroege voorsprong ondanks veel gemiste kansen toch over de streep te trekken, maar in een krankzinnige slotfase kwam Newcastle United langszij. Nadat de VAR een gelijkmaker in de 92e minuut nog afkeurde, viel de 1-1 in de 96e minuut alsnog.

Liverpool had een rumoerige week achter de rug. Maandagavond verloor het al twee punten tegen Leeds United (1-1) en ook door de soap rondom de Super League was het onrustig op Anfield. De snelle goal van Mohamed Salah leek dan ook precies wat de ploeg van Jurgen Klopp nodig had. Bovendien was het een prachtgoal van de Egyptenaar: hij ontving de bal met zijn rug naar het doel en schoot uit de draai snoeihard in de kruising.

De vroege voorsprong was gunstig, temeer omdat het in de overige 87 minuten van de wedstrijd ontbrak aan scherpte bij de voorhoede van Liverpool. De ploeg hield de bezoekers in de wedstrijd door zelf enorm veel kansen te missen. Vooral Sadio Mané had moeite het doel te vinden; van zijn zes schoten kreeg hij er slechts één tussen de palen gericht. Aan de andere kant kon Newcastle nauwelijks gevaarlijk worden. Pas in de extra tijd liet de ploeg van zich horen.

Dat gebeurde in eerste instantie via Callum Wilson, die door middel van doorzettingsvermogen en geluk de gelijkmaker binnen leek te frommelen. Dat geluk was echter van korte duur, want de VAR had hands geconstateerd. Terecht, hoewel afgevraagd kan worden of de bal dan niet op de stip had gemoeten. Dat zou uiteindelijk weinig uitmaken voor The Magpies, want een paar minuten later was het alsnog raak. Joe Willock was de man die zijn ploeg in extremis op gelijke hoogte zou schieten. Het fluitsignaal volgde snel en de wedstrijd eindigde dus in 1-1.

Zo dreigt Liverpool na twee gelijke spelen - uitgerekend in de week dat het de Super League aankondigde - de Champions League mis te lopen. Door het puntverlies staat het nog altijd zesde en ziet het bovendien de concurrentie mogelijk verder uitlopen. Nummers vier en vijf Chelsea en West Ham ontmoeten elkaar later op de dag, nummer drie Leicester City komt maandag in actie tegen Crystal Palace.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!