Lewandowski op tijd fit voor kampioensduel Bayern

24 april 2021, 14:33   Bijgewerkt: 24 april 2021, 14:53

Als Bayern er vandaag in slaagt de titel te pakken, viert topscorer Robert Lewandowski het feestje mee. De Poolse spits ontbrak de afgelopen weken door een blessure, maar is precies op tijd weer fit genoeg om te starten. Hij neemt zijn plek weer over van Eric Maxim Choupo-Moting. 

Lewandowski maakt zelfs voor zijn begrippen een buitengewoon goed seizoen door. In 25 Bundesliga-wedstrijden scoorde hij al 35 keer; een aantal dat hij nog niet eerder behaalde. Daarnaast gaf hij nog zes assists. Tijdens de laatste interlandperiode liep hij een blessure op waardoor hij deze maand nog niet in actie kwam. De Pool is dus precies op tijd fit.

Om 15:30 uur speelt Bayern München namelijk de wedstrijd die de ploeg de negende landstitel op rij kan opleveren. Daarvoor moet Bayern winnen van FSV Mainz, dat met Jeremiah St. Juste in de basis begint. Jean-Paul Boëtius zit op de bank. Tegenover de terugkeer van Lewandowski staat wel dat Lucas Hernandez er wegens een teenblessure niet bij is. Voor hem in de plaats keert Leon Goretzka - ook terug van een blessure - terug in de basis, waardoor David Alaba een linie naar achteren schuift. 

Tegelijkertijd met Bayern München beginnen ook de wedstrijden Union Berlin - Werder Bremen, SC Freiburg - Hoffenheim en de kraker VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund. Bij laatstgenoemde wedstrijd, een belangrijke met het oog op de Champions League-tickets, staat Wout Weghorst vanzelfsprekend aan de aftrap.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen