Petrovic eerlijk na gele kaart: "Normaal is dat rood"

24 april 2021, 12:42

De emoties liepen hoog op bij trainer Zeljko Petrovic tijdens de wedstrijd tussen Willem II en RKC Waalwijk. Tijdens de degradatiekraker keek hij onrustig toe hoe zijn ploeg een 1-0 overwinning uit het vuur sleepte. "Ik was erg gespannen", gaf hij na afloop toe.

Het gedrag van de trainer kwam hem op een gele kaart te staan. Naast het schreeuwen en een trap tegen zijn stoel, stond hij in de slotfase ook twee keer op het veld om aanwijzingen te geven, in plaats van langs de lijn. Voor dat laatste trok scheidsrechter Danny Makkelie geel. "Normaal is dat rood volgens de reglementen", zei een eerlijke Petrovic na afloop tegen het Brabants Dagblad. "Daarom is hij een topscheidsrechter, omdat hij zulke momenten zelf goed inschat."

Hoewel de score beperkt bleef, vond Petrovic zijn ploeg in de eerste helft 'bijna briljant' spelen. "We hadden onszelf voor rust al moeten belonen met één of twee goals. In de tweede helft voetbalden we ietsje minder, maar creëerden we wel vier of vijf kansen. Iedereen bij ons heeft vandaag een voldoende of ruime voldoende gehaald. Gezien de hele wedstrijd vind ik ons de terechte winnaar. Het was beter geweest als we de 2-0 hadden gemaakt, dan had ik rustiger op de bank kunnen zitten."

De overwinning van Willem II was een enorm belangrijke in de strijd tegen degradatie. De Tilburgers stonden alleen op doelsaldo nog boven de degradatiestreep, maar namen hiermee weer even afstand van nummer zestien VVV-Venlo. Die ploeg moet vandaag (zaterdag) zelf zien te winnen van Sparta om weer op gelijke hoogte te komen met Willem II. FC Emmen kan morgen bij winst op Heracles Almelo op één punt afstand komen. RKC heeft nog altijd een punt meer dan de ploeg van Petrovic, maar is zeker nog niet veilig.