Koopmeiners ervaart opnieuw 'bizar seizoen': "Compleet anders"

24 april 2021, 11:41   Bijgewerkt: 24 april 2021, 11:54

Ajax en AZ gaan de topper van zondagmiddag met allebei een geheel verschillende voorbereiding in. Waar de Amsterdammers deze week de bekerfinale én het inhaalduel tegen FC Utrecht achter de rug hebben, speelde AZ in twee weken tijd alleen een oefenduel. "Als er geen competitie gaande is, ook om je heen niet, dan voelt dat wel anders", aldus aanvoerder Teun Koopmeiners.

Koopmeiners ging in gesprek met NH Sport in op het tweede bizarre seizoen dat AZ achter de rug heeft. "Vorig seizoen hadden we het instorten van het dak en het stopzetten van de competitie", blikte de aanvoerder terug. "Nu hebben we een heel seizoen te maken gekregen met de maatregelen: testen, protocollen die anders lopen, andere trainingsschema's en verschillende kleedkamers. Het is compleet iets anders."

Toch kan het rare seizoen wel een mooie worden voor de Alkmaarders. De strijd om plek twee met PSV is in volle gang. Met nog vijf wedstrijden te spelen hebben beide ploegen 61 punten, vijf meer dan achtervolger Vitesse. Naast de voorronde van de Champions League, zou een tweede plaats ook deels het vorige seizoen goedmaken, waarin AZ op het moment van het stopzetten van de competitie nog meedeed om de titel. Ook voor AZ zijn de belangen tegen Ajax - dat zelf mogelijk de kampioenswedstrijd speelt - daarom nog erg groot.

"Het is altijd een wedstrijd op zich, Ajax tegen AZ", aldus Koopmeiners. "Het zal een moeilijke wedstrijd worden, ik denk voor beide partijen. We hebben het de afgelopen jaren goed gedaan. Voor hen staat er iets bijzonders op het spel. Wij hebben nog iets om voor te strijden, dus het is ook voor de neutrale kijker iets om naar uit te kijken." Ajax en AZ treffen elkaar zondagmiddag om 14:30 uur. Of de Amsterdammers dan al om de titel spelen, is afhankelijk van het resultaat van PSV op de avond ervoor. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen