'Klaassen en Antony terug bij Ajax; AZ weer met Koopmeiners'

24 april 2021, 10:48   Bijgewerkt: 24 april 2021, 11:08

In wat mogelijk de kampioenswedstrijd wordt voor Ajax keren Davy Klaassen en Antony terug in de basis. Het tweetal begonnen donderdagavond tegen FC Utrecht (1-1) nog op de bank, maar staan tegen AZ weer aan de aftrap. Zodoende beginnen Mohammed Kudus en David Neres weer als reserve.

Dat voorspelde het Algemeen Dagblad daags voor de wedstrijd. Het zijn de enige twee wijzigingen in het elftal van Ajax, dat dus met dezelfde elf speelt als in de bekerfinale. Maarten Stekelenburg begint weer onder de lat en heeft Devyne Rensch, Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Nicolas Tagliafico voor zich. Naast Klaassen staan Ryan Gravenberch en Edson Álvarez op het middenveld. Sébastien Haller en Dusan Tadic completeren de voorhoede.

AZ speelt - zoals gebruikelijk - zonder al te veel wijzigingen. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Sparta (2-0) is alleen de naam van Teun Koopmeiners nieuw op het wedstrijdformulier. De aanvoerder was toen geschorst en werd vervangen door Jordy Clasie, die de openingstreffer maakte tegen de Rotterdammers. In Amsterdam is het echter de vraag of Clasie er überhaupt bij is. De middenvelder haakte deze week geblesseerd af op de training.

De topper tegen AZ kan voor Ajax al de kampioenswedstrijd zijn. Daarvoor is het wel afhankelijk van nummer twee PSV, dat de avond ervoor in actie komt tegen FC Groningen. Als de Eindhovenaren thuis punten verspelen tegen FC Groningen, kan Ajax bij winst op AZ de schaal dit weekend al omhoog houden. De mogelijke scenario's worden hier preciezer uitgelegd.

Opstellingen:

Ajax: Stekelenburg; Rensch, Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic

AZ: Bizot; Svensson, Letschert, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, Gudmundsson, Koopmeiners; Stengs, Boadu, Karlsson

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen