Wijndal: "Denk dat ik klaar ben voor een volgende stap"

24 april 2021, 09:48   Bijgewerkt: 24 april 2021, 10:21

Het goede seizoen dat Owen Wijndal doormaakt bij AZ én Oranje, doet veel met zijn vertrouwen. In gesprek met de NOS vertelde de back onder meer over zijn plannen voor de toekomst. Aan ambitie ontbrak het daarin niet bij de 21-jarige Zaandammer.

"Dat alles op z'n plek valt wil ik ook niet zeggen, maar het gaat wel gewoon goed natuurlijk", begon Wijndal, die zijn goede seizoen ook kon verklaren. "Het begint sowieso op het trainingsveld. Daarnaast hebben we een goede groep, waardoor je je eigen spel kan spelen met vertrouwen. Ik denk dat het daar begint."

Het leverde Wijndal dit seizoen zijn eerste wedstrijden in Oranje op. Inmiddels gaat hij er dan ook al vanuit dat hij ook op het EK aanwezig zal zijn. "Je bent altijd nog afhankelijk, maar als ik het gewoon goed blijf doen, heb ik vertrouwen dat ik erbij zit. Ook omdat ik er altijd bij heb gezeten. Ik denk dat ik gewoon goede wedstrijden heb gespeeld."

Ook over zijn toekomst op clubniveau is Wijndal zelfverzekerd. Zo zou hij zelf gezegd hebben binnen vijf jaar bij Real Madrid te spelen. "Heb ik dat gezegd?", lachte hij. "Ik hoop wel dat ik zo hoog mogelijk eindig, bij een Europese topclub. Daar zou Real Madrid goed bij passen." Zover is het nog niet voor Wijndal, al denkt hij wel aan een transfer. "Ik denk dat ik wel klaar ben voor een volgende stap, maar hoe het loopt weet je natuurlijk nooit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen