Geen Super League, maar bittere realiteit voor Arsenal

23 april 2021, 23:11

Afgelopen week was Arsenal virtueel nog even deelnemer aan de Super League, maar vrijdagavond was er weer de bittere realiteit voor The Gunners. In eigen huis werd een uiterst pijnlijke nederlaag geleden tegen Everton (de eerste in 25 (!) jaar), die tot stand kwam door een gi-gan-tische blunder van keeper Bernd Leno: 0-1.

Op voorhand was overigens het staartje van de rumoerige afgelopen week nog wel te merken, want de Arsenal-fans hielden een heel duidelijk protest voor het duel. Eigenaar Stan Kroenke moest vertrekken van de achterban, die dat met spandoeken ('We want Kroenke out'), spreekkoren en eigenlijk alle vormen van protest luidkeels lieten horen. Het gebeurde allemaal nog voor de aftrap van Arsenal, dat tegen Everton speelde om uitzicht te houden voor Europees voetbal.

Want voor de Super League was weliswaar geen startbewijs nodig, dat heeft Arsenal voor de Europese competities van de UEFA natuurlijk wel. En daar dreigt het momenteel toch echt naast te grijpen via de Premier League - al is er via de Europa League nog wel een ontsnappingsmogelijkheid. Nadat de arbiter een gegeven penalty teruggedraaid zag worden vanwege nípt buitenspel, ging het in de slotfase nog heel pijnlijk mis.

Een ogenschijnlijke simpele voorzet c.q. doelpoging van Richarlison ging door de benen van de Duitse sluitpost van Arsenal, die de bal rustig had moeten oppakken. Door die goal is de achterstand op The Toffees gegroeid tot zes punten, terwijl Everton ook nog een wedstrijd meer te spelen heeft. Het zal de roep om het vertrek van Kroenke alleen maar doen vergroten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen