Hertha BSC onder de streep na opvallende tweede zege FC Köln

23 april 2021, 22:30   Bijgewerkt: 14 september 2021, 15:14

1. FC Köln is bezig aan een bijzondere wederopstanding in de Bundesliga. De ploeg won midweeks al verrassend van titelkandidaat RB Leipzig (1-2) en gaf die overwinning vrijdagavond een uitstekend vervolg op bezoek bij FC Augsburg. Na een half uur (!) stond het met 0-3 voor en de zege werd uiteindelijk ook over de streep getrokken: 2-3.

De twee overwinningen waren bijzonder verrassend, want in de negen duels daarvoor had de ploeg van de vanwege een schorsing ontbrekende Kingsley Ehizibue helemaal niet gewonnen. Tegen Jeffrey Gouweleeuw en consorten maakten de bezoekers echter opnieuw een geweldige indruk, geholpen door een wereldgoal Ondrej Duda (zie onder).

De middenvelder was later nogmaals trefzeker en tekende na een half uur voor de 0-3. Mede door een assist van voormalig FC Twente-speler Fredrik Jensen kwam FC Augsburg nog wel terug in de tweede helft, maar de tweede zege op rij kwam uiteindelijk niet meer in gevaar voor de bezoekers uit Keulen, die daardoor over Hertha BSC heen klimmen naar de 'veilig' zestiende plaats.

Dat betekent weliswaar slecht nieuws voor de door corona geplaagde ploeg uit Berlijn, maar vooral dat de degradatiestrijd boven Schalke 04 weer ongekend spannend is geworden. Ook FC Augsburg is na deze nederlaag nog niet helemaal veilig, terwijl 1. FC Köln met de huidige vorm veel vertrouwen zal hebben. Arminia Bielefeld, Werder Bremen en FSV Mainz zijn ook nog verre van veilig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen