Willem II wint mét publiek cruciaal degradatieduel

23 april 2021, 20:48   Bijgewerkt: 23 april 2021, 21:00

In de bloedstollende strijd tegen degradatie heeft Willem II een uiterst belangrijke 1-0 zege op RKC Waalwijk geboekt. Onder het toeziend ook van een gedeeltelijk gevuld stadion maakte Vangelis Pavlidis het enige doelpunt van de wedstrijd. Daarmee neemt het (tijdelijk) afstand van de degradatiestreep en zodoende moet ook RKC weer met een schuin oog naar beneden kijken.

De twee ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd beide net boven de streep, maar het was nog maar de vraag of de twee Brabantse terpen hoog genoeg lagen om het water buiten de deur te houden. Sinds het ontslag van Adrie Koster heeft Zeljko Petrovic zijn eigen vinger in de omliggende dijk gestoken, maar de druk werd met de week groter. Na zijn aanstelling klommen de Tilburgers weliswaar van de zeventiende naar de vijftiende plek, maar de juiste stuc had het nog altijd niet gevonden.

Een overwinning zou dan ook een gigantische stap naar lijfsbehoud zijn. Daarbij had deze wedstrijd een primeur: het was de eerste Eredivisiewedstrijd waar weer supporters op de tribune mochten zitten. Tweeduizend fans van de thuisploeg mochten als onderdeel van het grote Fieldlab-experiment aanwezig zijn. De band tussen het voetbalpubliek en de prachtige sport was gedevalueerd tot een bekoelde liefdesrelatie na 25 jaar huwelijk. Vanaf de eerste minuut stond het publiek echter weer als vanouds achter de spelers, waardoor het voetbal het kloppend hart eindelijk weer terug heeft.

Dat extra zetje in de rug kwam het spel van Willem II zeker ten goede. In de eerste helft waren zij heer en meester en bluften zij de tegenstander in de duels volledig af. Alsof de Tricolores het hele seizoen met een apathische aandoening hebben geworsteld en er uiteindelijk maar één medicijn voor bleek te zijn: de hartstochtelijke en onvoorwaardelijke steun van de fans. In de eerste helft creëerden ze dan ook flink wat kansen, met de kopbal onderkant lat van Sven van Beek als gele tulp in de rozenweide. 

Hoewel RKC snel met een antwoord moest komen, bleef Willem II de bovenliggende partij. Pavlidis kreeg zelfs nog een grote kans om zijn tweede van de avond te maken, maar de paal stond een nog grotere heldenrol in de weg. Een kwartier voor tijd stond er ook nog een rol als schlemiel op het spel, toen doelman Arijanet Muric een simpele vangbal onhandig losliet. Gelukkig voor hem belandde de bal op de paal, waardoor hij met de schrik vrijkwam.

Zo heeft de ploeg uit Tilburg een zeer welkome overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie, waardoor de bal weer bij VVV-Venlo en FC Emmen ligt. De komende maand staan er op papier lastige duels met FC Utrecht en PSV op het programma, waarna het afsluit tegen ADO Den Haag en Fortuna Sittard. RKC heeft zich in één klap weer volledig gemengd in de degradatiestrijd. Met AZ, VVV-Venlo, Twente en Feyenoord heeft het niet bepaald een makkelijk resterend programma.

Opstellingen en beoordelingen*

Willem II: Arijanet Muric 5; Leeroy Owusu 7,5 (73. Victor van den Bogert -), Sven van Beek 7,5, Sebastian Holmén 7, Derrick Köhn 8,5; Dries Saddiki 7,5 (77. Wesley Spieringhs -), Mike Tresor 7 (77. Mats Köhlert -), Pol Llonch 6,5; Ché Nunnely 6, Kwasi Wriedt 5,5 (86. Lindon Selahi -), Evangelos Pavlidis 6.

RKC: Kostas Lamprou 6; Thierry Lutonda 5, Ahmed Touba 6,5, Melle Meulensteen 6, Saïd Bakari 5; Anas Tahiri 5 (70. Sylla Sow 5), Vurnon Anita 6,5, Richard van der Venne 5,5 (84. Vitalie Damascan -); Ola John 4,5 (46. Ayman Azhil 6), Thijs Oosting 5 (70. Lars Nieuwspoort 5,5), Lennerd Daneels 5 (70. Cyril Ngonge 6).

Man of the match: Derrick Köhn

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen