Opvallend: Kudela in beroep tegen enorme racisme-straf

23 april 2021, 18:40

Slavia Praag-verdediger Ondrej Kudela (34) gaat in beroep tegen de schorsing van tien wedstrijden die hem opgelegd werd. Hij kreeg die sanctie aan zijn broek vanwege een racistische uiting aan het adres van Rangers-middenvelder Glen Kamara, maar gaat er dus toch niet mee akkoord. Als alles zo blijft als het was, dan mist hij overigens ook het EK van de komende zomer.

Kudela zou in het oor van Kamara het woord 'monkey' hebben gezegd, waardoor Kamara woedend reageerde. In de spelerstunnel ging het slachtoffer vervolgens hard in tegen de dader, waardoor Kamara eveneens voor drie duels geschorst werd door de UEFA. Kudela kwam er met tien wedstrijden veel minder af, maar volgens velen was de schorsing nog veel te laag.

Lees ook: Tsjechische politiek bemoeit zich met schorsing Kudela

Kudela vindt de schorsing zelf klaarblijkelijk te hoog, want hij gaat in beroep tegen de straf. Hijzelf heeft racistische aantijgingen overigens altijd ontkend, net als zijn club Slavia Praag. Die ploeg ging door in de Europa League, maar werd uiteindelijk uitgeschakeld door Arsenal. In die wedstrijd maakte Alexandre Lacazette een krachtig statement tegen racisme, door voor de wedstrijd te knielen, recht voor alle Slavia-spelers.

Inmiddels zijn twee van zijn tien wedstrijden schorsing overigens al geweest, aangezien Kudela de duels met Arsenal miste na zijn treurige daad. Door zijn beroep hoopt Kudela vermoedelijk alsnog naar het EK van deze zomer te mogen. Als de schorsing blijft staan, mist de negenvoudig international sowieso alle wedstrijden van het EK. Maar ook als de straf teruggebracht wordt, lijkt de kans klein dat hij opgeroepen wordt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen