Schmidt negeert geruchten: "Volgend jaar prijs met PSV"

Schmidt negeert geruchten: "Volgend jaar prijs met PSV"

23 april 2021 – Roger Schmidt wilde op de voorbereidende persconferentie niet ingaan op de vermeende interesse van clubs uit de Bundesliga. De Duitse coach van PSV staat naar verluidt op het verlanglijstje van Eintracht Frankfurt en Hertha BSC, maar Schmidt wilde niets kwijt over de geruchten.

"Ik concentreer me alleen op PSV", waren de veelzeggende woorden van Schmidt tijdens zijn perspraatje in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. "We willen vol voor de tweede plaats strijden, daar gaat het nu om." PSV bezet momenteel die tweede plek, maar heeft stevige concurrentie van AZ. De Alkmaarders hebben evenveel punten gescoord, maar beschikken over een minder doelsaldo. De voornaamste concurrent gaat dit weekend bovendien op bezoek bij koploper en aanstaande landskampioen Ajax.

"Hopelijk kunnen we ons plaatsen voor de voorronde van de Champions League van volgend seizoen." Daarmee lijkt Schmidt te insinueren dat hij ook komend seizoen aan het roer staat in Eindhoven, waar hij afgelopen zomer aan zijn klus begon. "We moeten volgend jaar de volgende stap zetten om prijzen te kunnen pakken. Dat is het doel van PSV en van mij en daar ben ik volledig op gefocust."

Eintracht Frankfurt en Hertha BSC kwamen in hun zoektocht naar een nieuwe coach bij Schmidt uit. "Er zullen er de komende tijd vast nog meer volgen, aangezien in Duitsland veel clubs op zoek zijn naar trainers. Ik heb al meerdere malen aangegeven dat ik blij ben bij PSV."

gerelateerd