Gudde gaat ondanks advies De Jong met schaal naar Cambuur

23 april 2021, 12:01

De kans bestaat dat SC Cambuur vrijdagavond kampioen wordt in de Eerste Divisie. Bij winst op Jong AZ en bij puntenverlies van De Graafschap tegen Almere City FC, kan de champagne worden ontkurkt door de Leeuwarders. Eric Gudde zal vrijdagavond in Alkmaar zijn met de schaal.

De directeur betaald voetbal was er vorig seizoen mede verantwoordelijk voor dat Cambuur en De Graafschap niet promoveerden, omdat hij ervoor koos om de promotie/degradatieregeling niet toe te passen. Dat wordt hem nog altijd zwaar aangerekend bij Cambuur, weet trainer De Jong. Die zei onlangs dan ook dat de KNVB beter iemand anders de schaal kan laten overhandigen.

"Dat is beter van niet, ook voor hem. Op menselijk gebied bedoel ik dat. Dat moet hij niet doen, dat is niet verstandig. Verder is het een hartstikke nette man", zei De Jong tegen het Algemeen Dagblad. Die uitspraken werden weer met verbazing ontvangen bij Gudde. "Apart dat een trainer zich opwerpt als woordvoerder van de club'', aldus Gudde. "Wat wil hij hiermee bereiken? Ik heb wel mijn verantwoordelijkheden als KNVB-directeur."

De KNVB heeft vrijdag aan ANP laten weten dat Gudde vrijdag dan ook gewoon in Alkmaar aanwezig is om de schaal eventueel te overhandigen. Als het vanavond niet gebeurt, kan Cambuur mogelijke komende vrijdag thuis tegen De Graafschap kampioen worden. Zeer pikant natuurlijk, zeker ook omdat bij die duels fans aanwezig kunnen zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen