De Graafschap onder spanning tegen Almere: "Druk neemt toe"

23 april 2021, 08:57

Terwijl SC Cambuur vrijdag goede zaken kan doen wat betreft de titel in de Eerste Divisie, staat er voor de achtervolgers ook een bepalende speelronde op het menu. Interessant is de wedstrijd tussen nummer twee De Graafschap en nummer vier Almere City FC, dat evenveel punten heeft als nummer drie NAC Breda. Trainer Mike Snoei kent het belang van de komende speelronde.

De Graafschap zet Almere bij een zege op zes punten en laat die ploeg in dat scenario afhaken voor directe promotie. Dat weet Snoei ook. "Zo gaat het dit hele seizoen al door. De druk neemt toe, maar we moeten tegelijkertijd zorgen dat we ook ontspannen blijven. Dat lukt, jongens als Danny Verbeek gooien er gewoon gortdroge humor tussendoor", vertelt de coach aan De Telegraaf.

Vertrouwen is er wel bij Snoei, die onlangs met zijn ploeg een mindere fase kende maar het inmiddels weer goed voor elkaar heeft. "Het gros is heel ervaren", weet Snoei. "We kijken uit naar deze wedstrijd tegen Almere. Als je deze wint, wordt het voor de achtervolgers erg lastig. Dan vormt vooral NAC Breda nog een bedreiging, maar ook zij moeten eerst winnen." NAC speelt vrijdag tegen Excelsior.

Mocht De Graafschap uiteindelijk  tweede worden, dan gaat het samen met Cambuur naar de Eredivisie. Snoei vindt dat zijn club absoluut iets te zoeken heeft op het hoogste niveau. "Met een aantal versterkingen, denk ik dat we echt wel goed kunnen concurreren met vijf of zes ploegen in de Eredivisie", stelt de trainer, die onlangs zijn contract verlengde. "We zijn twee jaar heel stabiel geweest. M'n moeder leerde me altijd om niet te ver vooruit te kijken, maar stiekem ben ik wel een beetje aan het dagdromen. We kijken met de directie uiteraard met een schuin oog naar de Eredivisie. Dit werkt zo ontzettend aanstekelijk voor de jongens. Iedereen hier wil Eredivisie spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen