Klaassen over afgekeurde treffer: "Dat zien die gasten toch ook?"

Klaassen over afgekeurde treffer: "Dat zien die gasten toch ook?"

22 april 2021 – Davy Klaassen zag een zuiver doelpunt tegen FC Utrecht niet toegekend worden door scheidsrechter Allard Lindhout. De middenvelder van Ajax schoot zijn ploeg in de tweede helft op 1-1, maar dat feest ging vanwege buitenspel niet door. Klaassen stond echter niet in buitenspelpositie en dat was duidelijk te zien op de beelden.

"Dit zien die gasten in Zeist toch ook?", opperde Klaassen na de wedstrijd voor de camera van ESPN. Omdat de grensrechter zijn vlag omhoog stak, gold een bepaalde marge en werd de treffer volgens verslaggever Hans Kraaij Junior terecht afgekeurd. "Je ziet duidelijk de witte lijn, maar dit zijn blijkbaar de regeltjes. Daar moeten we dan maar snel vanaf."

Ajax kwam even later alsnog op 1-1, maar moet de titel door het puntenverlies waarschijnlijk een weekje uitstellen. "Het was de insteek om zondag tegen AZ kampioen te worden, maar dat was vandaag zeker niet te zien. We lieten ons in de eerste helft piepelen door Utrecht. Zij kwamen hier om te vechten, dat is ook hun manier van voetballen. Daar moeten wij ons tegen wapenen met goed voetbal, maar ook tot op zekere hoogte in mee."

Klaassen speelde tegen Utrecht zijn 25e competitiewedstrijd van het seizoen. Toch stond hij niet in de basiself van trainer Erik ten Hag, die zijn steunpilaar vanwege het overvolle schema rust gunde. "Daar was ik niet blij mee", vertelde Klaassen met een glimlach op zijn gezicht. "Ik speel liever de hele wedstrijd, maar uiteindelijk bepaalt de trainer."

Lees ook: Een arbitrale dwaling? VAR keurt doelpunt Klaassen niet goed

gerelateerd